Matematik

differentiering

25. februar 2008 af ann3sofie (Slettet)
Hvordan differentiere man dette stykke?

f(x) = - ½ x + 4 ??

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2008 af dnadan (Slettet)

f(x)=ax+b --> f'(x)=a

Svar #2
25. februar 2008 af ann3sofie (Slettet)

så den giver bare - ½ x?

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2008 af dnadan (Slettet)

#2 nej, prøv at sammenligne:
f(x)=ax+b med f(x)=-1/2x+4

Svar #4
25. februar 2008 af ann3sofie (Slettet)

har prøvet at sammenligne dem, men forstår ikke hvad man skal gøre med dem?

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. februar 2008 af dnadan (Slettet)

f(x)=ax+b med f(x)=-1/2x+4

Her ses det at, a=-1/2 og b=4

Heraf er:
f(x)=-1/2x+4 --> f'(x)=-1/2

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. februar 2008 af y06svale (Slettet)

Hej!

øhh... bruger I ikke det der differentialkvotient??

formelen er: f'(x)=lim(delta x "gående mod 0")(f(x+delta x)-f(x))/deltax

din funktion indsættes i denne formel:

f'(x)=lim(delta x "gående mod 0")(-1/2(x+delta x)+4)-(-1/2+4)/deltax delta=D

dvs. (-1/2x - 1/2Dx + 4 + 1/2x - 4)/ Dx = (-1/2Dx)/Dx = -1/2 så ser man på grænserne, men der er ikke noget x, derfor har det ingen indfydelse at x går mod 0!!

håber du kan læse det...

Jeg er gammel AGS'er... hehe, hvem har du til mat??

hilsen Lis

Svar #7
25. februar 2008 af ann3sofie (Slettet)

Det er det jeg ikke forstår. Jeg skal nemlig bestemme f'(2) ud fra den ligning der hedder - ½ x + 4

Men hvis den er -1/2 når den er differentieret, hvad er f'(2) så?

Brugbart svar (0)

Svar #8
25. februar 2008 af dnadan (Slettet)

#6 Det er ikke nødvendigt at gøre HVER gang, thi man har bevist nogle formler for bestemte funktioner.

tja, f'(x)=-1/2 herved er f'(2)=-1/2

Svar #9
25. februar 2008 af ann3sofie (Slettet)

Tusind tak for hjælpen Lis :D AGS er fedt. Har Klaus Petersen til matematik.

Svar #10
25. februar 2008 af ann3sofie (Slettet)

Nåe okay. :D Tak

Skriv et svar til: differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.