Matematik
Omskriv ligning til formen (ax+b)^2
25. februar 2008 af
JoachimD (Slettet)
Jeg har fået en opgave, der lyder:
Omskriv 4x^2 - 12x+9 til formen (ax+b)^2
Jeg har brug for en god ide?
Jeg kan se, at ligningen er et tredjegradspolymonie, men jeg sidder lidt fast :(
Omskriv 4x^2 - 12x+9 til formen (ax+b)^2
Jeg har brug for en god ide?
Jeg kan se, at ligningen er et tredjegradspolymonie, men jeg sidder lidt fast :(
Svar #2
25. februar 2008 af Mestertyv (Slettet)
(2x-3)^2 = 4x^2 - 12x+9
tænk på at (a+b)^2 = a^2 + b^2 +2ab
og i øvrigt, så er det kun et andetgradspolynomie...
tænk på at (a+b)^2 = a^2 + b^2 +2ab
og i øvrigt, så er det kun et andetgradspolynomie...
Svar #4
23. marts 2008 af qazwsxedcrfv (Slettet)
Kan godt være det bare er mig, men hvor bliver -12x af?
Svar #5
23. marts 2008 af Sherwood (Slettet)
#4 Det er det dobbelte produkt. Du skal have styr på dine kvadratsætninger. :-)
Skriv et svar til: Omskriv ligning til formen (ax+b)^2
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
