Fysik

Fysik - parabel frit fald

27. februar 2008 af bj-jensen (Slettet)
Igår fik jeg hjælp med en anden opgave i samme genre. Den var med en konstant acceleration. opgaven lyder. Håber i kan hjælpe

Forklar, hvad konstanterne a, b og c i tendenslinien for (t,s)-grafen fortæller om bevægelsen.

Bestem tyngdeaccelerationen g ud fra regressionsresultatet a og giv en vurdering af resultatet.

min ligning:

y = 4,8045x2 + 0,1194x - 0,0002
R2 = 1

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2008 af QaZZaQ

sammenlign med s=½gt^2+v_0t*+s_0

Svar #2
27. februar 2008 af bj-jensen (Slettet)

Den formel har jeg jo set før... det vil jeg lige kigge på. men hvad fortæller a b og c i en parabel ligning?? har prøveet at søge men kan ikke lige finde en kort og letforståelig forklaring

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2008 af QaZZaQ

Hvis du sammenligner de to, så ser du at a skal svare til ½g, b skal svare til v_0, og c til s_0.

Svar #4
27. februar 2008 af bj-jensen (Slettet)

når.. okey, det forklarer lidt. Tak for hjælpen igen. det vil jeg lige kigge på

Skriv et svar til: Fysik - parabel frit fald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.