Samfundsfag

AT - CO2 reducering

27. februar 2008 af Lindemann (Slettet)
Hej jeg er i gang med min AT synopsis, og jeg skal skrive lidt om hvilke økonomiske fordel DK kan have ved at reducere CO2 forbrug og udslip

Mine fag er Samfundsfag og Naturgeografi

Jeg har selv skrevet lidt om udvikling af teknologier og produkter der kan reuducere CO2 forbrug og dermed sælges internationalt F.eks. Vindmøller

Nogen andre ideer??

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2008 af TanteOda (Slettet)

- Neutralisering af CO2, genbrug som energikilde. Fordele oplagt og lige til at tage på. Visionen er er et CO2-frit og energieffektivt samfund.
- Opsamling af CO2, der pumpes ned i oliefelterne og øger olieudvindingen.
- Værd at bemærke: det er måske også vigtigt at se på certificering af ISO14001-standarden.
- Solvarmeanlæg frem for samfundets elforbrug. Det koster, mener jeg, 150 kr at neutralisere 1 ton CO2, hvorfor ikke springe det helt over og udnytte naturen? Fordele oplagt. Energieffektivisering af elforbrug, simpelthen!
- Mere forbrugeroplysning: A++-mærket giver en besparelse på 175 kg CO2 om året - og 490 kr på elregningen. Energiafgifter hæves, hvilket automatisk hæver forbrugerens bevidsthed. Omvendt er det vel heller ikke forbrugerens lod, at betale regningen, når alternativerne er så ringe, som de er i dag.
- Tilskudsordning til indsamling af f.eks. batterier. Savner dog også at vi for alvor kommer af med papiret og satser på elektronisk kommunikation, en gang for alle. Men nu har man lige indført at alle landets skoler, skal have en kopimaskine, der spytter gratis print ud med firmareklamer på bagsiden, så det vil åbenbart ingen ende tage.
- Se i øvrigt http://www.globalemiljoe.dk/

TanteOda

Skriv et svar til: AT - CO2 reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.