Matematik
Isolering - let mat!
27. februar 2008 af
Molinus (Slettet)
i/b=n
hvordan er det nu lige at jeg får isoleret hver af størrelserne, altså henholdsvis i og b?
håber der er hjælp at hente :P
hvordan er det nu lige at jeg får isoleret hver af størrelserne, altså henholdsvis i og b?
håber der er hjælp at hente :P
Svar #2
27. februar 2008 af -Zeta- (Slettet)
Gang på begge sider, for at isolere i. D.v.s.
i/b=n
<=>
(i/b)*b = n*b
<=>
i*b/b = n*b
<=>
i = n*b (1)
For at isolere b, dividerer du nu på begge sider med n. D.v.s.
i = n*b
<=>
i/n = n*b/n
<=>
i/n = b*n/n
<=>
i/n = b
i/b=n
<=>
(i/b)*b = n*b
<=>
i*b/b = n*b
<=>
i = n*b (1)
For at isolere b, dividerer du nu på begge sider med n. D.v.s.
i = n*b
<=>
i/n = n*b/n
<=>
i/n = b*n/n
<=>
i/n = b
Skriv et svar til: Isolering - let mat!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
