Matematik

faktorisering!?

29. februar 2008 af tazz0r (Slettet)
f(x) = x3 – 3x2 – 6x + 8

hvordan faktorisere man denne?

Svar #1
29. februar 2008 af tazz0r (Slettet)

slet ingen?

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. februar 2008 af mathon

f(x) = x^3 – 3x^2 – 6x + 8, med heltallige rodmuligheder {+-1,+-2,+-4,+-8}
hvor bla. x=4 er rod,
hvorfor

f(x) = x^3 – 3x^2 – 6x + 8 = (x-4)(x^2+x-2) = (x-4)(x-1)(x+2)

Skriv et svar til: faktorisering!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.