Kemi

stofmængekoncentration

01. marts 2008 af Chimmi (Slettet)
hej, nogen der vil hjælpe med opgaven?

Ozons reaktion med nitrogendioxid
Ved afbrænding af fossile brændstoffer i
fx kraftværker og biler dannes nitrogenmonoxid,
NO, der i luften oxideres til
nitrogendioxid, NO2.
Ozon, O3, tilføres konstant de nedre luftlag
i Jordens atmosfære fra ozonlaget i
15-50 km’s højde.
Desuden dannes og nedbrydes ozon i en
række fotokemiske reaktioner med nitrogenoxider
og carbonhydrider.

Nedenfor ses reaktionsskemaet for en af disse fotokemiske reaktioner
2 NO2(g) + O3 (g) ? N2O5 (s) + O2 (g)
En beholder med et volumen på 3,0 L tilføres 207 mg nitrogendioxid.
a) Beregn stofmængdekoncentrationen af nitrogendioxid i beholderen.

på forhånd mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2008 af y06svale (Slettet)

Hej!!

du mangler nogle tal for at kunne beregne stofmængden, men jeg tror du skal have fat i idealgasligningen:

p*V=n*R*T

men du mangler nogle faktorer (p,T)

held og lykke!

Svar #2
01. marts 2008 af Chimmi (Slettet)

hejsa
Jeg har kun fået opgivet disse oplysninger, som jeg har skrevet ovenover.
Er det ikk muligt at bestemme det ud fra volumen, massen og reaktionsskemaet?

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2008 af mathon

M(NO2) = 46 g/mol = 46 mg/mmol

n(NO2) = (207 mg)/(46 mg/mmol) = 4,5 mmol = 0,0045 mol

stofmængdekoncentrationen af
nitrogendioxid i beholderen: (0,0045 mol)/(3,0 L) = 0,0015 mol/L = 0,0015 M

Skriv et svar til: stofmængekoncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.