Matematik

stykkevis lineære funktioner

01. marts 2008 af julie_girly (Slettet)
Hvordan kan man sætte stykkevis lineære funktioner = 3?

Mine liniestykker er henholdsvis: 2x+1 for x 2

Svar #1
01. marts 2008 af julie_girly (Slettet)

slet ingen svar? ;/

Svar #2
02. marts 2008 af julie_girly (Slettet)

Jeg har virkelig brug for hjælp ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2008 af Madsst (Slettet)

2x+1 = 3 => x = 1 og da dette tilhører intervallet x < 2 skærer funktionen linien y = 3 i x = 1.
1/2 x + 4 = 3 => x = - 2, men dette tilhører ikke intervallet x > 2, så funktionen skærer ikke linien y = 3 her eller nogen andre steder.

Svar #4
02. marts 2008 af julie_girly (Slettet)

dvs. at løsningen er 1 ?

men -2 er ingen løsning ?

Derudover skal jeg gør rede for, at f har en omvendt funktion og tegne grafen for f^-1. Skal jeg så bestemme den omvendte funktion for dem begge?

Svar #5
02. marts 2008 af julie_girly (Slettet)

Nogen der kan hjælpe mig ? :)

Svar #6
03. marts 2008 af julie_girly (Slettet)

Madsst???

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. marts 2008 af Madsst (Slettet)

Ja, løsningen er x=1.
Når du skal finde de inverse gøres det på følgende måde:
du har
y=2x+1 for x <_ 2 og
y=0,5x+4 for x > 2

det er det samme som at (y-1)/2 = x for (y-1)/2 <_ 2
og (y-4)*2 = x for (y-4)*2 > 2

eller

x = (y-1)/2 for y <_ 5 og
x = (y-4)*2 for y > 5

Svar #8
03. marts 2008 af julie_girly (Slettet)

Kan godt se hvad du mener, men er det de inverse funktioner?

Svar #9
03. marts 2008 af julie_girly (Slettet)

altså omvendte

Svar #10
04. marts 2008 af julie_girly (Slettet)

når de to funktioner støder ind i hinanden skal der så ikke være noget punkt i enderne?

Skriv et svar til: stykkevis lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.