Matematik
Bestem a
01. marts 2008 af
MissHiwatari (Slettet)
Jeg er løbet ind i et problem i min afleveringsopgave. Opgaven lyder:
"En funktion har regneforskriften h(x)=ax+3. Bestem a når det oplyses at grafen går igennem punktet (-4,2)"
Hvordan bestemmer man a i dette tilfælde? Jeg troede egentlig ikke, at man kunne det, når man kun har et støttepunkt. Skal man ikke bruge to?
"En funktion har regneforskriften h(x)=ax+3. Bestem a når det oplyses at grafen går igennem punktet (-4,2)"
Hvordan bestemmer man a i dette tilfælde? Jeg troede egentlig ikke, at man kunne det, når man kun har et støttepunkt. Skal man ikke bruge to?
Svar #2
02. marts 2008 af MissHiwatari (Slettet)
Jeg er lidt usikker på, hvordan man isolerer a.
Er det sådan:
a=(2-3)/(-4)= 0,25 ?
Tusind tak for hjælpen!
Er det sådan:
a=(2-3)/(-4)= 0,25 ?
Tusind tak for hjælpen!
Svar #3
02. marts 2008 af Sherwood (Slettet)
Ja, det er sådan.
Man skal i øvrig kun bruge 2 punkter, når man både mangler a og b. I dit tilfælde er b givet på forhånd, og du kan derfor nøjes med ét punkt.
Man skal i øvrig kun bruge 2 punkter, når man både mangler a og b. I dit tilfælde er b givet på forhånd, og du kan derfor nøjes med ét punkt.
Svar #4
02. marts 2008 af MissHiwatari (Slettet)
Nårh, okay, på den måde. Det må jeg lige sørge for at få noteret ned.
Igen, mange tak!
Igen, mange tak!
Skriv et svar til: Bestem a
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
