Fysik
Isotoper og radioaktivitet :o ??
02. marts 2008 af
Frede4554 (Slettet)
Hej Alle hjælpsomme mennesker!
Jeg har fået en opgave i fysik omkring radioaktivitet. Et af spørgsmålene lyder: "Hvad er isotoper og hvorfor er de interessante i forhold til radioaktivitet"
Jeg ved hvad en isotop er men hvorfor er de interessante i forhold til radioaktivitet?
Jeg er ret lost...
Jeg har fået en opgave i fysik omkring radioaktivitet. Et af spørgsmålene lyder: "Hvad er isotoper og hvorfor er de interessante i forhold til radioaktivitet"
Jeg ved hvad en isotop er men hvorfor er de interessante i forhold til radioaktivitet?
Jeg er ret lost...
Svar #1
02. marts 2008 af mathon
...en del af dem kan anvendes som såkaldte sporingsisotoper til afdækning af intermediære kemiske reaktioners reaktionsvej...
Svar #2
02. marts 2008 af Frede4554 (Slettet)
Okay, tak..
Men kan det virkelig være det? jeg mener det er et ret stort spørgsmål i opgaven og jeg har aldrig hørt om sporingsisotoper før..
Men kan det virkelig være det? jeg mener det er et ret stort spørgsmål i opgaven og jeg har aldrig hørt om sporingsisotoper før..
Svar #3
03. marts 2008 af mathon
...fordi du ikke har hørt om sporingsisotoper, kan det godt være et STORT fagområde...
specifikt er
C-14_datering af visse arkæologiske objekter interessant:
t = (1,90*10^4 år)*log(15,3/R), hvor
R er det radioaktive henfald fra det arkæologiske objekt
i forhold til
15,3 henfald pr. minut pr. gram for alt "levende" C
T½(C-14) = 5730 år
Hvis vi antager, at det atmosfæriske indhold af C-14 er det SAMME nu som da artefakten var levende stof, så kan objektets alder bestemmes ved først at måle R.
.................................................................................................................................................
artefakt = kulturgenstand
specifikt er
C-14_datering af visse arkæologiske objekter interessant:
t = (1,90*10^4 år)*log(15,3/R), hvor
R er det radioaktive henfald fra det arkæologiske objekt
i forhold til
15,3 henfald pr. minut pr. gram for alt "levende" C
T½(C-14) = 5730 år
Hvis vi antager, at det atmosfæriske indhold af C-14 er det SAMME nu som da artefakten var levende stof, så kan objektets alder bestemmes ved først at måle R.
.................................................................................................................................................
artefakt = kulturgenstand
Skriv et svar til: Isotoper og radioaktivitet :o ??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
