Kemi

Oxidationsmiddel

02. marts 2008 af LiL-H (Slettet)
Er der nogen, der kan fortælle mig hvorfor det er bedre at bruge oxidationsmiddlet kaliumpermanganat istedet for ceriumsulfat, når man skal bestemme jernindholdet i en vilkårlig type jerntabletter?

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2008 af mathon

permanganat MnO4^(-) - OT(Mn = +7 - er et kraftigere oxidationsmiddel end
Ce^(2+) - OT(Ce) = +2

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2008 af mathon

rettelse
ceriumsulfat --> cerium(IV)sulfat Ce(SO4)2
Ce^(4+) - OT(Ce) = +4

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2008 af mathon

tilføjelse:

når MnO4^(-) reduceres til Mn^(2+) skifter OT(Mn) fra +7 -> +2

når Ce^(4+) reduceres til Ce^(2+) skifter OT(Ce) fra +4 -> +2

Skriv et svar til: Oxidationsmiddel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.