Kemi

Stofmængde, eddikesyre

02. marts 2008 af CarolineW (Slettet)
Hvor stor er stofmængdekoncentrationen af eddikesyre med den masseprocent, der er anført på deklarationen (4,8 %).
Antag, at eddikens densitet er 1,0 g/mL.

Aner ikke hvordan man løser den...

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2008 af Stenalt (Slettet)

n=m/M... og så finder du: c=n/V

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2008 af t00hey (Slettet)

eller endnu bedre:

n=c*V/1000mL/L
n=c(%)*V*d/M

Sætter du de to lig hinanden, forsvinder V og du kan isolere c.

Brugbart svar (1)

Svar #3
02. marts 2008 af mathon

c = 0,048*d/M, hvor d er densiteten i g/L

c = 0,048*(1000 g/L)/(60 g/mol) = 0,8 mol/L = 0,8 M

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. november 2008 af Khaan (Slettet)

til #3

Hvor får du de (60 g/mol) fra ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. december 2011 af EmilieSommer (Slettet)

kan aflæses i det periodiske system 


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. december 2011 af mathon

eddikesyre CH3COOH = C2H4O2

      beregning af M:
                                         sum({2,4,2}*{12.011,1.0079,15.999})  = 60.0516 g/mol ≈ 60 g/mol


Skriv et svar til: Stofmængde, eddikesyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.