Matematik
Runfang af pyramide og keglestub?
02. marts 2008 af
katti20 (Slettet)
Hej er der nogen der ved hvordan man regner rumfanget ud på en pyramidestub der har målene:
mål top: 120 cm x 80 cm.
mål bund: 90 cm. x 60 cm.
højde: 90 cm.
keglestub:
diameter top 65 cm.
diameter bund: 55 cm.
højde: 90 cm.
Evt nogen der har nogen formler på det?
mål top: 120 cm x 80 cm.
mål bund: 90 cm. x 60 cm.
højde: 90 cm.
keglestub:
diameter top 65 cm.
diameter bund: 55 cm.
højde: 90 cm.
Evt nogen der har nogen formler på det?
Svar #1
02. marts 2008 af -Zeta- (Slettet)
Pyramidestub:
V = 1/3*h*(G + g + sqrt(G*g))
hvor h=pyramidestubbens højde (vinkelret på grundfladen), G=areal af topflade, g=areal af bundflade og sqrt(...)=kvadratroden af ...
Keglestub:
V = (1/3)*pi*h(r^2 + R^2 + r*R)
hvor h=keglestubbens højde (vinkelret på grundfladen), r=radius i toppen og R=radius i bunden.
V = 1/3*h*(G + g + sqrt(G*g))
hvor h=pyramidestubbens højde (vinkelret på grundfladen), G=areal af topflade, g=areal af bundflade og sqrt(...)=kvadratroden af ...
Keglestub:
V = (1/3)*pi*h(r^2 + R^2 + r*R)
hvor h=keglestubbens højde (vinkelret på grundfladen), r=radius i toppen og R=radius i bunden.
Svar #2
02. marts 2008 af katti20 (Slettet)
Nok et meget dumt spg. Men hvordan taster man 1/3 ind på en lommeregner? Kan nemlig ikke få det korekte resultat :0)
Skriv et svar til: Runfang af pyramide og keglestub?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
