Generelt

at klage over en karakter

02. marts 2008 af lålålå (Slettet)
jeg ved godt at man ikke kan klage over en karakter i forhold til ens klassekammeraters karakterer. men hvis grundlaget for at klage handler om diskrimination, kan man jo blive nødt til det.
jeg mener at jeg har fået for lav karakter i forhold til mine klassekammerater på grund af min etniske baggrund. når jeg vil klage over denne diskrimination, er det så ikke i orden at inddrage de andres karakterer?

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2008 af Romulus (Slettet)

Nej, det er aldrig i orden at inddrage andre i en karaktersnak. I Danmark gives der karakterer udfra en absolut skala, og derfor kan andre på ingen måder inddrages..

Føler du dig bortdømt, skal du naturligvis kontakte din lærer, og så kan du forhåbentligt få de svar, du ønsker..

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2008 af christofferfind (Slettet)

Som Romulus påpeger må du aldrig inddrage andre i en karaktersnak. Men jeg synes bestemt, at du har en grund til at gå til din lærer, hvis du bestemt mener, at der måske er tale om en form for racediskriminisation. Dog synes jeg at du skal høre hvad din lærer har at sige om karakteren, for det skal jo ikke udelukkes, at han/hun måske kan have ret i sin påstand om din karakter.

Christoffer

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2008 af Sherwood (Slettet)

Desuden skal du være klar over, at det er en hård anklage, du kommer med. Så sørg for at være sikker i din sag.

Svar #4
03. marts 2008 af lålålå (Slettet)

jeg ved godt at det er en hård anklage, men jeg er 100 % sikker i min sag. talte netop med en anden elev med samme baggrund som mig, der var udsat for præcis det samme sidste år, af den selvsamme lærer.
problemet er at karakteren ikke specielt er uretfærdig iforhold til mig, men i forhold til andre. mine klassekammerater, som ALDRIG laver noget i timerne får 2 karakterer højere end mig. jeg ved hun er racist, og ikke vil give mig højere karakterer end de andre, og så er den nemmeste løsning så at give sine ynglinger af den ariske race, kæmpe høje karakterer i forhold til hvad de fortjener.
jeg synes ikke at det er fair, at karaktersystemet skal være præget at racisme, men hvordan kan jeg bevise det, når jeg ikke må inddrage andres karakterer i min klage?

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. marts 2008 af christofferfind (Slettet)

Jeg synes at du, først og fremmest, skal tage kontakt til din lærer og høre, hvad hun har at sige. Hvis der ikke kommer noget konstruktivt ud af samtalen, så bør du tale med dine forældre om det. Sammen må I tage kontakt til ledensen og forklare, hvordan situationen er. Men snak med din lærer først. Jeg vil gerne høre, hvad der sker i sagen.

Svar #6
03. marts 2008 af lålålå (Slettet)

har talt med mine forældre, og de er enige i at behandlingen er uretfærdig. vil prøve at snakke med min lærer snart, men frygter at blive straffet yderligere i næste karaktergivning som er 3.g årskarakter.

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. april 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Som de andre påpeger, så bør du henvende dig til din lærer. Du bør konfrontere hende/ham om det, også kan I tage den derfra.

Som Sherwood skriver, så er det en hård anklage, og derfor skal du være påpasselig med, hvad det er du siger og gør.

Tit oplever jeg, at danskere med andet etnisk baggrund, beskylder lærerer for at være racister, hvis de har givet en karakter, som for deres vedkommende er uberettiget - set i forhold til de andre!
- Det er en slags forsvarsmekanisme, der spiller ind!

Det er ganske normalt, at man føler sig uretfærdigt vurderet nogle gange, men tag først en snak med ham/hende, før du anklager ham/hende for noget, som i virkeligheden ikke passer!

Kh Ajantha!


Skriv et svar til: at klage over en karakter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.