Matematik
Reducering og ligninger
03. marts 2008 af
lol7 (Slettet)
Hej
Er på bar bund :)
Ruducer udtrykket (dette er en brøk): (2x^2- x-1)/(3x^2- 2x-1)
OG
Løs ligningerne (og det her er opstillet som to brøker: (vx)/4 = 8/(x^2)
Ja, kan ikke gennemskue dem helt :P ....hjælp
Er på bar bund :)
Ruducer udtrykket (dette er en brøk): (2x^2- x-1)/(3x^2- 2x-1)
OG
Løs ligningerne (og det her er opstillet som to brøker: (vx)/4 = 8/(x^2)
Ja, kan ikke gennemskue dem helt :P ....hjælp
Svar #2
03. marts 2008 af dnadan (Slettet)
1) faktorisér nævner og tæller, og forkort.
2) hvad har du forsøgt dig med?
2) hvad har du forsøgt dig med?
Svar #3
03. marts 2008 af lol7 (Slettet)
Jo, nu skal du høre.
I reducerings-stykket har jeg lavet både tæller og nævner om til 2 andengradsligninger og løst dem, således, at jeg står tilbage med mulige x´er. Dernæst går jeg i stå. Hvad er næste skridt så???? Ved så ikke om dette overhovedet er måden, at gribe det an på :)
Ved ligningen som er stillet op som to brøker med = i mellem, har jeg valgt at gange over kors. Kvadratroden af x er mig bekendt x^(1/2).
Så ved jeg ikke, om det bare hedder (x^(1/2) * x * x) = 32. Derfra er jeg i hvert fald også gået lidt i stå....
arhgh :P
I reducerings-stykket har jeg lavet både tæller og nævner om til 2 andengradsligninger og løst dem, således, at jeg står tilbage med mulige x´er. Dernæst går jeg i stå. Hvad er næste skridt så???? Ved så ikke om dette overhovedet er måden, at gribe det an på :)
Ved ligningen som er stillet op som to brøker med = i mellem, har jeg valgt at gange over kors. Kvadratroden af x er mig bekendt x^(1/2).
Så ved jeg ikke, om det bare hedder (x^(1/2) * x * x) = 32. Derfra er jeg i hvert fald også gået lidt i stå....
arhgh :P
Svar #4
03. marts 2008 af dnadan (Slettet)
faktorisering:
f(x)=ax^2+bx+c= a(x-r1)(x-r2) (benyt det sidste på nævner og tæller)
sqrt(x)/4 = 8/(x^2) for x>0
<=>
sqrt(x)*x^2=32
<=>
x^(1/2)*x^(2)=x^(5/2)=32
<=> tag. den 5/2'te rod på begge sider:
x= 32^(1/(5/2))=32^(2/5)=4
f(x)=ax^2+bx+c= a(x-r1)(x-r2) (benyt det sidste på nævner og tæller)
sqrt(x)/4 = 8/(x^2) for x>0
<=>
sqrt(x)*x^2=32
<=>
x^(1/2)*x^(2)=x^(5/2)=32
<=> tag. den 5/2'te rod på begge sider:
x= 32^(1/(5/2))=32^(2/5)=4
Skriv et svar til: Reducering og ligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
