Fysik

Hvor mange elektroner strømmer der gennem pæren i en lampe.. .

03. marts 2008 af martinonline (Slettet)
Jeg har et spørgsmål vedr. Fysik, nærmere betegnet el.
Den er meget simpel og jeg skal bare vide, ja se opg. beskrivelse

Opgavebeskrivelse:
Hvor mange elektroner strømmer der gennem pæren i en lampe i løbet af 10. minutter, når størmmer er 0,30A.

10 * 60 = 600 sek

I = Q/t
Q = t * I
--
Q = 600sek * 0,30A = 180 C
.. Men hvor mange elektroner fyrer der igennem, er lidt lost..

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Ladningen på én elektron er 1,602*10^-19 C/elektron. Divider din fundne ladning med elementarladningen og du har facit. ;)

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2008 af mathon

I = Q/t = N*e/t, hvoraf

N = (I*t)/e = ((0,30 A)*(10*60 s)/(1,60218*10^(-19) C) = 1,12347*10^21

Svar #3
03. marts 2008 af martinonline (Slettet)

Dvs:

180 C / 1,602 * 10^-19 = 1,123595506 * 10^21

Er det korrekt?

Svar #4
03. marts 2008 af martinonline (Slettet)

Haha, vi postede samtidig.
Tak for hjælpen alle sammen ! :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. marts 2008 af Jerslev (Slettet)

#3: Ja. ;)

#4: Så lidt.

Skriv et svar til: Hvor mange elektroner strømmer der gennem pæren i en lampe.. .

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.