Matematik

Vektoer - paralleogram udspændt af punkter?

03. marts 2008 af 887 (Slettet)
Sidder her med følgende opgave:

Tegn det parallelogram, der er udspændt af:

a=(1,4) og b=(7,-4)

og beregn dets vinkler!?

A hvadfor en hest!?

"Som er udspændt af"?

Det er jo bare to punkter hvordan skal jeg dog have lavet et parallelogram?

Har i øvrigt tegnet det!: http://peecee.dk/upload/view/101550

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2008 af Isomorphician

hvis du nu tegner en vektor_a ud fra vektor_b's endepunkt, og en vektor_b fra vektor_a's endepunkt, så skulle du gerne få noget der ligner et parallelogram

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2008 af Isomorphician

vinklerne findes ved:
a.b = |a|*|b|*cos(v)

Svar #3
03. marts 2008 af 887 (Slettet)

Kan du ikke prøve at skrive udregningen op? JEg forstår altså ikke helt. (matematik er absolut ikke min stærke side)

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. marts 2008 af Isomorphician

(1, 4).(7, -4) = kvrod(17)*kvrod(65)*cos(v)
-9/(kvrod(17)*kvrod(65)) = cos(v)
105,71° = v

Svar #5
03. marts 2008 af 887 (Slettet)

Er det så den vinkel jeg skal tegne for at få fuldendt parallelogrammet?

Svar #6
03. marts 2008 af 887 (Slettet)

Mit spørgsmål var mere:

ER der en måde hvorpå jeg kan beregne mig frem til de to resterende punkter så jeg kan tegne paralleogrammet færdigt?

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. marts 2008 af Isomorphician

#6
det skrev jeg i #1

Svar #8
03. marts 2008 af 887 (Slettet)

JAmen det skal jo helst være en udregning sdom viser hvordan jeg har gjort? Eller er det mig der har tabt sutten?

Brugbart svar (0)

Svar #9
03. marts 2008 af Isomorphician

Du skal vel ikke udregne hvordan du tegner det?
Som jeg skrev: Tegn en vektor_a ud fra vektor_b's endepunkt (skal ende i punktet (8, 0), og tegn en vektor_b ud fra vektor_a's endepunkt (ender sørme også i punktet (8, 0).

Svar #10
03. marts 2008 af 887 (Slettet)

#9

hmm ok det gør jeg så! :-)

Har jeg så løst opgaven når jeg har gjort det?

Brugbart svar (0)

Svar #11
03. marts 2008 af Isomorphician

nej, så skal du udregne vinklen mellem a og b, som i #4

Svar #12
03. marts 2008 af 887 (Slettet)

Det her var den ene vinkel, ikke?:


(1, 4).(7, -4) = kvrod(17)*kvrod(65)*cos(v)
-9/(kvrod(17)*kvrod(65)) = cos(v)
105,71° = v

Brugbart svar (0)

Svar #13
03. marts 2008 af Isomorphician

jo

Brugbart svar (0)

Svar #14
03. marts 2008 af Isomorphician

Vinklerne er parvis ens, og vinkelsummen er 360°. Derudfra kan du finde de sidste to vinkler.

Svar #15
03. marts 2008 af 887 (Slettet)

Tror jeg har fat i det nu, men hvor kommer -9 fra? :

(1, 4).(7, -4) = kvrod(17)*kvrod(65)*cos(v)
-9/(kvrod(17)*kvrod(65)) = cos(v)
105,71° = v

Svar #16
03. marts 2008 af 887 (Slettet)

så de to andre vinkler være:

360-105,71= 254,29

øhh hvad er den anden så?

Brugbart svar (0)

Svar #17
04. marts 2008 af Isomorphician

#15
-9 = a prik b

#16
360° - 2*105,71° = 148,58°
De to resterende vinkler må derfor være:
148,58°/2 = 74,29°

Skriv et svar til: Vektoer - paralleogram udspændt af punkter?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.