Kemi
lille spørgsmål
04. marts 2008 af
madeena (Slettet)
Hej er der nogen som kan hjælpe mig jeg skal fremstille 1 M HCL opl ( hcl er 37 procent )
er der nogen som kan hjælpe
er der nogen som kan hjælpe
Svar #1
04. marts 2008 af Stenalt (Slettet)
Du skal jo blot have 1 mol/L... Og du kender jo stofmændgen af HCL (eller du kan hurtigt finde den)...
Svar #2
04. marts 2008 af t00hey (Slettet)
V(HCl, 37%) = 1mol/L * V(HCl, 1M) * Mw(HCl, 37%) / (0,37 * 1000mL/L * d(HCl) )
Hvis du f.x. skal lave 100mL 1M HCl, så indsætter du det på højre side, så får du det volumen, du skal putte i en 100mL målekolbe af 37% HCl.
Ligningen kommer af formlerne
n(HCl, 37%) = n(HCl, 1M)
n = c * V / 1000mL/L
og
n = c * V * d / Mw, hvor c er koncentrationen i procent / 100)
Hvis du f.x. skal lave 100mL 1M HCl, så indsætter du det på højre side, så får du det volumen, du skal putte i en 100mL målekolbe af 37% HCl.
Ligningen kommer af formlerne
n(HCl, 37%) = n(HCl, 1M)
n = c * V / 1000mL/L
og
n = c * V * d / Mw, hvor c er koncentrationen i procent / 100)
Skriv et svar til: lille spørgsmål
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
