Matematik

en løsning til ligningen

04. marts 2008 af Chimmi (Slettet)
Hej, jeg har en funktion f der er givet ved forskriften
f(x)=2x+sin(x)

a) Hvordan bestemmes en løsning til ligningen f(x)=1 ?

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2008 af Jannik.rl (Slettet)

f(x)=1 <=>
1=2x+sin(x) <=>
x=...

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. marts 2008 af dnadan (Slettet)

Løs denne ved brug af grafregneren, thi denne ikke er til at beregne i hånden, i al fald ikke med gymnasielle regnemetoder.

Svar #3
04. marts 2008 af Chimmi (Slettet)

kan du fortælle mig hvordan den løses med grafregneren`?

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. marts 2008 af dnadan (Slettet)

f(x)=2x+sin(x)
g(x)=1

Find skærringen mellem disse på din grafregner.

Resten kan jeg ikke hjælpe med.

Svar #5
04. marts 2008 af Chimmi (Slettet)

skal jeg bare sige solve(2x+sin(x)=1,x)
x=0,335?

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. marts 2008 af dnadan (Slettet)

#5 det er korrekt.

Skriv et svar til: en løsning til ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.