Matematik
Vanskelig parabel opgave
05. marts 2008 af
tgruch (Slettet)
Parablen med ligningen y=ax^2 + bx + c går gennem punkterne P, Q og R. Bestem på mindst to forskellige måder tallene a,b,c når
a) P(0,1) Q(1,0 R(-1,3)
b) P(-3,0) Q(2,0 R(1,5)
a) P(0,1) Q(1,0 R(-1,3)
b) P(-3,0) Q(2,0 R(1,5)
Svar #1
05. marts 2008 af dnadan (Slettet)
a) hvis x=0, så er y=c, benyt punkt P til at finde c, når dette er gjort opstil da 2 ligninger med to ubekendte.
b) faktorisering f(x)=ax^2+bx+c=a(x-r1)(x-r2)
benyt dine to nulpunkter samt det andet punkt til at beregne a, når dette er gjort indsættes dine nulpunkter og den fundne værdi af a.
Ellers kan du også opstille 3 ligninger med 3 ubekendte.
b) faktorisering f(x)=ax^2+bx+c=a(x-r1)(x-r2)
benyt dine to nulpunkter samt det andet punkt til at beregne a, når dette er gjort indsættes dine nulpunkter og den fundne værdi af a.
Ellers kan du også opstille 3 ligninger med 3 ubekendte.
Skriv et svar til: Vanskelig parabel opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
