Matematik
en opgave
28. august 2004 af
ninaolesen (Slettet)
l er bestemt ved y=-2x-10
beregn afstanden fra punktet p(3,-2) til linjen l.
hvordan gør jeg??
beregn afstanden fra punktet p(3,-2) til linjen l.
hvordan gør jeg??
Svar #1
29. august 2004 af Gloom (Slettet)
Du bruger distance formlen:
dist(P,l)=|ax+b-y|/Sqrt[a^2+1]
Sqrt=kvadratrod
dist(P,l)=|-2*3-10+2|/Sqrt[-2^2+1]
dist(P,l)=14/Sqrt5
dist(P,l)=|ax+b-y|/Sqrt[a^2+1]
Sqrt=kvadratrod
dist(P,l)=|-2*3-10+2|/Sqrt[-2^2+1]
dist(P,l)=14/Sqrt5
Svar #6
29. august 2004 af Gloom (Slettet)
Jo, 14/kvadratrod 5 = 6,26 (tilnærmelsesvis).
En aftand er altid positiv, prøv at tegn din graf i et koordinatsystem og mål efter. Det er selvfølgelig den korteste afstand. (Der hvor måle-linjen fra punktet står vinkelret på -2x-10)
En aftand er altid positiv, prøv at tegn din graf i et koordinatsystem og mål efter. Det er selvfølgelig den korteste afstand. (Der hvor måle-linjen fra punktet står vinkelret på -2x-10)
Skriv et svar til: en opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
