Matematik
Forskel på eksponentielle og lineære sammenhænge?
06. marts 2008 af
Bullemusen (Slettet)
Jeg sidder med en opgave, og kan ikke rigtig finde ud af den, jeg skal finde ud af om der er tale om en eksponentiel sammenhæng eller en lineær sammenhæng. Men klappen er lukket helt ned :/
Ved x-kolonnen har jeg; 1, 3, 3, 6, 7 og ved y-kolonnen har jeg; 5, 6, 8, 11, 12
Nogen der kan forklare mig og hjælpe?
Ved x-kolonnen har jeg; 1, 3, 3, 6, 7 og ved y-kolonnen har jeg; 5, 6, 8, 11, 12
Nogen der kan forklare mig og hjælpe?
Svar #1
06. marts 2008 af dnadan (Slettet)
Lineær:
y=ax+b
hvor a er hældningskoefficienten og b er skærringen med y-aksen.
Grafen for en sådan funktion er en ret linje i et almindeligt koordinatsystem.
Ud for en række punkter findes ligningen for funktionen ved brug af regression på lommeregneren(linReg)
hvis r^2 er meget tæt på en, så er regressionen så godt som perfekt.
Eksponentiel:
y=b*a^x
hvor a er fremskrivningsfaktoren og b er skærringen med y-aksen.
Grafen for en sådan funktion er en ret linje i et enkellogaritmisk koordinatsystem(første aksen er log(x))
Ud for en række punkter findes ligningen for funktionen ved brug af regression på lommeregneren(ExpReg)
hvis r^2 er meget tæt på en, så er regressionen så godt som perfekt.
y=ax+b
hvor a er hældningskoefficienten og b er skærringen med y-aksen.
Grafen for en sådan funktion er en ret linje i et almindeligt koordinatsystem.
Ud for en række punkter findes ligningen for funktionen ved brug af regression på lommeregneren(linReg)
hvis r^2 er meget tæt på en, så er regressionen så godt som perfekt.
Eksponentiel:
y=b*a^x
hvor a er fremskrivningsfaktoren og b er skærringen med y-aksen.
Grafen for en sådan funktion er en ret linje i et enkellogaritmisk koordinatsystem(første aksen er log(x))
Ud for en række punkter findes ligningen for funktionen ved brug af regression på lommeregneren(ExpReg)
hvis r^2 er meget tæt på en, så er regressionen så godt som perfekt.
Skriv et svar til: Forskel på eksponentielle og lineære sammenhænge?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
