Kemi
Kemi - Ligevægtsberegning
06. marts 2008 af
03y (Slettet)
Hej
3 g CH3COOH opløses i 5 L vand i en beholder med 20 L luft.
Jeg skal beregne trykket af eddikesyre i luften ved 25 grader C.
Jeg har indtil videre gjort følgende overvejelser:
CH3COOH -><- CH3COO- + H+
pH=3,41, K = 10^(-4,8) = [CH3COO-]*[H+]/[CH3COOH]
CH3COOH(g) -><- CH3COOH(aq)
K = [CH3COOH]/p(CH3COOH) = 5200 M/atm.
Jeg opstiller en massebalance:
3g = ([CH3COOH]*5L)*60g/mol + ([CH3COO-]*5L)*59g/mol + ([H+]*5L)*1g/mol + (p(CH3COOH)*V/RT)*60g/mol
hvor [H+] = [CH3COO-] = 10^(-3,41)
3 ligninger med to ubekendte som ikke kan løses, hvordan gribes den an?
3 g CH3COOH opløses i 5 L vand i en beholder med 20 L luft.
Jeg skal beregne trykket af eddikesyre i luften ved 25 grader C.
Jeg har indtil videre gjort følgende overvejelser:
CH3COOH -><- CH3COO- + H+
pH=3,41, K = 10^(-4,8) = [CH3COO-]*[H+]/[CH3COOH]
CH3COOH(g) -><- CH3COOH(aq)
K = [CH3COOH]/p(CH3COOH) = 5200 M/atm.
Jeg opstiller en massebalance:
3g = ([CH3COOH]*5L)*60g/mol + ([CH3COO-]*5L)*59g/mol + ([H+]*5L)*1g/mol + (p(CH3COOH)*V/RT)*60g/mol
hvor [H+] = [CH3COO-] = 10^(-3,41)
3 ligninger med to ubekendte som ikke kan løses, hvordan gribes den an?
Skriv et svar til: Kemi - Ligevægtsberegning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
