Matematik
nogle som please kan Hjælp mig med stamfunktioner!
06. marts 2008 af
Jakiller (Slettet)
hej allesammen har noget matematik for til imorn og kan bare ikke fatte de her stamfunktioner så håber at der er nogle som kan hjælpe mig?
den en opgave går ud på...
F(x) er stamfunktionen til f(x)= 2x+3. Grafen for F(x) indeholder punktet (2,12). Bestem en ligning for tangenten til grafen for F(x) i dette punkt.
er der nogle som ved hvorn man laver den her? jeg gør nemlig ikke:)
på forhånd mange tak:D
den en opgave går ud på...
F(x) er stamfunktionen til f(x)= 2x+3. Grafen for F(x) indeholder punktet (2,12). Bestem en ligning for tangenten til grafen for F(x) i dette punkt.
er der nogle som ved hvorn man laver den her? jeg gør nemlig ikke:)
på forhånd mange tak:D
Svar #1
06. marts 2008 af Isomorphician
Du ved at F'(x) = f(x). Dermed kan du finde hældningskoefficienten i x = 2 ved at finde f(2)
Svar #3
06. marts 2008 af Isomorphician
Du skal finde tangenten i punktet (2, 12). Du har fået forskriften til at finde hældningskoefficienten til et givet punkt for F(x). Da x-værdien i dit punkt er 2, skal du finde f(2) (da f(x) er forskriften til at finde hældningskoefficienten).
Når du har fundet hældningskoefficienten kan du finde b i ligningen:
y = ax + b
Når du har fundet hældningskoefficienten kan du finde b i ligningen:
y = ax + b
Svar #4
06. marts 2008 af Jakiller (Slettet)
mange tak Isomorphician:D
kan du eller andre evt. hjælpe mig med 2 andre opgaver som jeg heller ikke kan finde ud af?
opg.2
Bestem den stamfunktion til funktionen f(x)=8-2x, hvis graf har linjen med ligningen y=3 som tangent.
opg.3
Bestem den stamfunktion til funktionen f(x)=2x+5/x-1,x>1 hvis graf har linjen med ligningen y=5,5x-0,5 som tangent.
det er de 2 opgaver som jeg heller aner hvordan jeg skal lave så hvis i vil hjælpe med dem ville det være fantastisk:D
kan du eller andre evt. hjælpe mig med 2 andre opgaver som jeg heller ikke kan finde ud af?
opg.2
Bestem den stamfunktion til funktionen f(x)=8-2x, hvis graf har linjen med ligningen y=3 som tangent.
opg.3
Bestem den stamfunktion til funktionen f(x)=2x+5/x-1,x>1 hvis graf har linjen med ligningen y=5,5x-0,5 som tangent.
det er de 2 opgaver som jeg heller aner hvordan jeg skal lave så hvis i vil hjælpe med dem ville det være fantastisk:D
Skriv et svar til: nogle som please kan Hjælp mig med stamfunktioner!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
