Matematik
Logaritme regning
06. marts 2008 af
Spiderpig (Slettet)
2,3*1,012^x = 7*1,002^x ==> er ligningen..
log(2,3*1,012^x) = log(7*1,002^x)
log(2,3)+log(1,012)*x = log(7)+log(1,002)*x
Her går jeg så kold.. :(
Men har Solve funktion på min grafregner, der siger at x=112,078282271.
log(2,3*1,012^x) = log(7*1,002^x)
log(2,3)+log(1,012)*x = log(7)+log(1,002)*x
Her går jeg så kold.. :(
Men har Solve funktion på min grafregner, der siger at x=112,078282271.
Svar #1
06. marts 2008 af Sherwood (Slettet)
2,3*1,012^x=7*1,002^x
<=>
1,012^x/1,002^x=7/2,3
<=>
log(1,012/1,002)*x=log(7/2,3)
<=>
x=log(7/2,3)/log(1,012/1,002)
<=>
x=112,078
<=>
1,012^x/1,002^x=7/2,3
<=>
log(1,012/1,002)*x=log(7/2,3)
<=>
x=log(7/2,3)/log(1,012/1,002)
<=>
x=112,078
Skriv et svar til: Logaritme regning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
