Fysik
Fysik idiot!
06. marts 2008 af
887 (Slettet)
SIdder her med følgende opgave, hvor man skal beregne den kinetiske energi, for en bold der kastes lodret op i luften:
E(kin)=0,5*0,030kg*(15m/s)^2=3,375J hvilket giver
h=3,375J/(0,030kg*9,82)=11,46m
efterfølgende skal jeg finde den fart bolden må have, når den er kommet halvvejs tilbage i hånden hvordan gør jeg det?
E(kin)=0,5*0,030kg*(15m/s)^2=3,375J hvilket giver
h=3,375J/(0,030kg*9,82)=11,46m
efterfølgende skal jeg finde den fart bolden må have, når den er kommet halvvejs tilbage i hånden hvordan gør jeg det?
Svar #1
06. marts 2008 af Stenalt (Slettet)
Nødvendigvis 7,5m/s da energien jo er bevaret... Halvdelen af den potetielle energi fra hvor den var højest er blevet til kinetisk energi...
Svar #3
06. marts 2008 af Stenalt (Slettet)
#2 Nok også mig der vrøvlede... Ekin er 0,5 gange det oprindelig... Herfra finder du hastigheden...
Svar #4
08. marts 2008 af Esbenps
#2
Ja, det ser ud til at være korrekt. Jeg får ca. det samme.
Den kinetiske energi er halvt så stor som i starten af kastet. Der er imidlertid IKKE en lineær sammenhæng mellem energi og fart, som ville have givet svaret i #1. Vi har, at energien og kvadratet på farten er proportionale:

Halveres energien, falder farten med en faktor kvadratrod 2. Den nye fart bliver dermed:

Ja, det ser ud til at være korrekt. Jeg får ca. det samme.
Den kinetiske energi er halvt så stor som i starten af kastet. Der er imidlertid IKKE en lineær sammenhæng mellem energi og fart, som ville have givet svaret i #1. Vi har, at energien og kvadratet på farten er proportionale:
Halveres energien, falder farten med en faktor kvadratrod 2. Den nye fart bliver dermed:
Skriv et svar til: Fysik idiot!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
