Matematik
sandsynlighed
08. marts 2008 af
Jelly (Slettet)
Hej, jeg er gået i stå i nogle af opgaverne og ville gerne høre om det er rigtigt det jeg har fået:
En stokastisk variabel X er binomialfordelt med antalsparameter 18 og
sandsynlighedsparameter 0,4.
Bestem middelværdi og spredning for X.
Bestem P ( X = 7 ) og P ( X = 7 ) .
Bestem den mest sandsynlige værdi for X.
Bestem sandsynligheden for, at X er mindre end 11, når det er givet, at X er større end eller lig med 7.
Jeg får middelværdi til: 18*0,4 = 7,2
men hvordan skal jeg finde spredning?
De næste opgaver får jeg til:
P(X=7)=0,1892
P(X=7)=0,6257
Den mest sandsynlige værdi for X er 7.
Men nu er jeg i tvivl jeg får sandsynligheden for at X er mindre end 11, når det er givet, at X er større end eller lig med 7 til 0,568076, dvs. 56,81%.
Jeg har adderedet sandsynlighederne p(7)+p(8)+p(9) og p(10)=0,568076
håber på respons, og mange tak på forhånd
En stokastisk variabel X er binomialfordelt med antalsparameter 18 og
sandsynlighedsparameter 0,4.
Bestem middelværdi og spredning for X.
Bestem P ( X = 7 ) og P ( X = 7 ) .
Bestem den mest sandsynlige værdi for X.
Bestem sandsynligheden for, at X er mindre end 11, når det er givet, at X er større end eller lig med 7.
Jeg får middelværdi til: 18*0,4 = 7,2
men hvordan skal jeg finde spredning?
De næste opgaver får jeg til:
P(X=7)=0,1892
P(X=7)=0,6257
Den mest sandsynlige værdi for X er 7.
Men nu er jeg i tvivl jeg får sandsynligheden for at X er mindre end 11, når det er givet, at X er større end eller lig med 7 til 0,568076, dvs. 56,81%.
Jeg har adderedet sandsynlighederne p(7)+p(8)+p(9) og p(10)=0,568076
håber på respons, og mange tak på forhånd
Svar #1
08. marts 2008 af peter lind
Spredning for binomialfordeling er kvrod(np(1-p))
Den sidste beregningsmetode er helt rigtig.
Den sidste beregningsmetode er helt rigtig.
Skriv et svar til: sandsynlighed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
