Matematik
matematisk formulering.. tid
08. marts 2008 af
liridon (Slettet)
hej
jeg har lidt problemer med at formulere mig matematisk.. jeg har denne opgave.. To skibe A og B sejler med konstant hastighed parrallelt med kystlinje L. A sejler med afstanden 1200 meter fra L, mens B sejler i afstanden 1000 meter fra L. kl 12:00 er vinklen V mellem sejlretningen for A og sigtelinjen fra A til et fyrtårn F lig med 40 grader mens det for B gælder at den tilsvarende vinkel U er 48 grader..
Et hlavt minut senere er V=42 grader og U=51 grader
Beregn det tidspunkt hvor de to skibe passerer hinanden..
Jeg har lidt problemer med at regne den og at formulere hvad jeg egentlig gør.. indtil videre har jeg fået 9 minutter og 12 sekunder.. er det rigtigt??
tak på forhånd
jeg har lidt problemer med at formulere mig matematisk.. jeg har denne opgave.. To skibe A og B sejler med konstant hastighed parrallelt med kystlinje L. A sejler med afstanden 1200 meter fra L, mens B sejler i afstanden 1000 meter fra L. kl 12:00 er vinklen V mellem sejlretningen for A og sigtelinjen fra A til et fyrtårn F lig med 40 grader mens det for B gælder at den tilsvarende vinkel U er 48 grader..
Et hlavt minut senere er V=42 grader og U=51 grader
Beregn det tidspunkt hvor de to skibe passerer hinanden..
Jeg har lidt problemer med at regne den og at formulere hvad jeg egentlig gør.. indtil videre har jeg fået 9 minutter og 12 sekunder.. er det rigtigt??
tak på forhånd
Svar #2
08. marts 2008 af janko (Slettet)
se her for en detaljeret gennemgang af opgaven.
jeg har lige oploadet den
http://peecee.dk/upload/view/102483
jeg har lige oploadet den
http://peecee.dk/upload/view/102483
Svar #3
08. marts 2008 af :D (Slettet)
#2) Det har måske ikke noget med sagen at gøre, det jeg skriver, men kan sku ikke lade være: DU ER JO FOR SEJ! Det er jo total nørdet :)
Svar #4
09. marts 2008 af janko (Slettet)
#3
Er skam ikke noget nørd - man kan sagtens besvare opgaven meget kortere, og det kunne jeg også sagtens. Det handler om, hvordan læreren ønsker besvarelsen skal være.
Det hedder "at kunne sit kram" :)
Er skam ikke noget nørd - man kan sagtens besvare opgaven meget kortere, og det kunne jeg også sagtens. Det handler om, hvordan læreren ønsker besvarelsen skal være.
Det hedder "at kunne sit kram" :)
Skriv et svar til: matematisk formulering.. tid
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
