Fysik
frekvens
09. marts 2008 af
do-zap (Slettet)
i min opg. har jeg en graf der viser en højtalermembrans udsving som funktion af tiden. ad y aksen er det (udsving/mm) og ad x aksen er det (t/ms).
jeg skal beregne frekvensen for en bølge i den graf.
den eneste formel jeg kan finde er v=?*f
mit spørgsmål er så om jeg kan bruge enhederne som de er eller om jeg skal omregne dem?
tak.
jeg skal beregne frekvensen for en bølge i den graf.
den eneste formel jeg kan finde er v=?*f
mit spørgsmål er så om jeg kan bruge enhederne som de er eller om jeg skal omregne dem?
tak.
Svar #1
09. marts 2008 af pragtfuldt (Slettet)
Hvis jeg ikke tager fejl er frekvens Hz = 1/T, hvor T er periodetiden.
Så hvis du aflæser periodentiden på din (sinusoidale) graf og tager værdien i minus første har du frekvensen.
Besvarer det dit spørgsmål?
Så hvis du aflæser periodentiden på din (sinusoidale) graf og tager værdien i minus første har du frekvensen.
Besvarer det dit spørgsmål?
Svar #2
09. marts 2008 af do-zap (Slettet)
ved det ikke helt,
jeg aflæser perioden til 0,8 t/ms, men det kan da ikke passe ?
jeg aflæser perioden til 0,8 t/ms, men det kan da ikke passe ?
Svar #3
09. marts 2008 af pragtfuldt (Slettet)
Det har jeg svært ved at afgøre eftersom jeg ikke kan se figuren. Periodetiden kan være hvad som helst ;)
Men hvis vi siger at periodetiden T = 0,8 ms har du en frevens på 1250 Hz (1/0,0008 sek).
1250 Hz er indenfor det hørebare frekvensområde.
Hvis du kigger på denne figur http://www.cs.dartmouth.edu/~rockmore/m5s01/MATH5pk/cleanSine.gif og vi antager at x-aksen er tiden i ms, så er periodetiden cirka 6,3
Men hvis vi siger at periodetiden T = 0,8 ms har du en frevens på 1250 Hz (1/0,0008 sek).
1250 Hz er indenfor det hørebare frekvensområde.
Hvis du kigger på denne figur http://www.cs.dartmouth.edu/~rockmore/m5s01/MATH5pk/cleanSine.gif og vi antager at x-aksen er tiden i ms, så er periodetiden cirka 6,3
Skriv et svar til: frekvens
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
