Matematik
diff. ligning
09. marts 2008 af
baloon (Slettet)
Hej, jeg vil gerne have hjælp til opgave b og c, men jeg har givet mit bud på det:
I en model for en bestemt løber, der løber kortdistanceløb, er løberens hastighed v (meter pr. sekund) som funktion af tiden t (sekunder) løsning til differentialligningen
dv/dt=12,2-1,121v
a) Bestem en forskrift for v, når det oplyses, at v(0) = 0.
Med s (meter) betegnes den strækning, som løberen har tilbagelagt til tiden t. Det oplyses, at s er en stamfunktion til v, og at s(0) = 0
b) Bestem en forskrift for s.
c) Benyt grafregneren til at bestemme, hvor lang tid løberen ifølge modellen vil
være om at løbe et løb på 100 m.
mine svar:
a)
v(t)= 10.8831 - 10.8831*(.325954)^(t)
b)
Her har jeg integreret v(t) og får:
s(t)=9.70839*(.325954)^(t) + 10.8831*t
men hvad skal jeg bruge s(0)=0 til?
c)
s(t)=100 --> t=9,18853
mange tak på forhånd.
I en model for en bestemt løber, der løber kortdistanceløb, er løberens hastighed v (meter pr. sekund) som funktion af tiden t (sekunder) løsning til differentialligningen
dv/dt=12,2-1,121v
a) Bestem en forskrift for v, når det oplyses, at v(0) = 0.
Med s (meter) betegnes den strækning, som løberen har tilbagelagt til tiden t. Det oplyses, at s er en stamfunktion til v, og at s(0) = 0
b) Bestem en forskrift for s.
c) Benyt grafregneren til at bestemme, hvor lang tid løberen ifølge modellen vil
være om at løbe et løb på 100 m.
mine svar:
a)
v(t)= 10.8831 - 10.8831*(.325954)^(t)
b)
Her har jeg integreret v(t) og får:
s(t)=9.70839*(.325954)^(t) + 10.8831*t
men hvad skal jeg bruge s(0)=0 til?
c)
s(t)=100 --> t=9,18853
mange tak på forhånd.
Svar #1
09. marts 2008 af peter lind
b) hvis s(0) havde været foskellig fra 0 skulle du have adderet denne værdi til din løsning.
Skriv et svar til: diff. ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
