Matematik
geometri, eller?
09. marts 2008 af
53 (Slettet)
Okay, jeg har en retvinklet trekant hvor det er vinkel C der er på 90.
side a=861 og side b=820
i trekanten tegner vi et kvadrat som har et hjørne i C og et andet på side c, derudover ligger to af siderne på a og b, jeg skal nu bestemme kvadratets sider, er der nogen der kan komme med nogen forslag til hvordan dette kan gøres?
side a=861 og side b=820
i trekanten tegner vi et kvadrat som har et hjørne i C og et andet på side c, derudover ligger to af siderne på a og b, jeg skal nu bestemme kvadratets sider, er der nogen der kan komme med nogen forslag til hvordan dette kan gøres?
Svar #1
09. marts 2008 af Isomorphician
Skitser trekanten, det gør det hele lidt nemmere.
Diagonalen i et kvadrat er 45°. Tegn denne ud fra C.
Find vinklerne i trekant ABC.
Find længden af diagonalen.
Når længden kendes kan længden af kvadratets sider findes vha. Pythagoras:
x^2 + x^2 = |diagonalen|^2
Diagonalen i et kvadrat er 45°. Tegn denne ud fra C.
Find vinklerne i trekant ABC.
Find længden af diagonalen.
Når længden kendes kan længden af kvadratets sider findes vha. Pythagoras:
x^2 + x^2 = |diagonalen|^2
Skriv et svar til: geometri, eller?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
