Kemi
heptankoncentration
10. marts 2008 af
Cosmo (Slettet)
jeg har et rum på 12.4 m^2 og 2.3 m til loftet. Inde i rummet står en flaske rensebenzin, hovedsagligt af heptan (C7H16). 25g rensebenzin fordamper.
Temperatur: 25 celcius. Tryk 101 kPa (1 atm).
Skal så beregne om heptankoncentrationen i rummet overstiger grænseværdien på 400 volumen ppm.
Hvilke formler skal jeg bruge hertil?
Temperatur: 25 celcius. Tryk 101 kPa (1 atm).
Skal så beregne om heptankoncentrationen i rummet overstiger grænseværdien på 400 volumen ppm.
Hvilke formler skal jeg bruge hertil?
Svar #1
11. marts 2008 af mathon
V = (2,3 m)*(12,4 m^2) = 28,52 m^3 er fælles, da benzindampene over tid - ved diffusion - udbredes over hele rummet
M(C7H16) = 100 g/mol
M(luft) = 29 g/mol
d_luft = p*M/(RT).......(d er densiteten)
beregn antal mol C7H16
beregn antal mol luft
sammenlign molforholdet med grænseværdien
M(C7H16) = 100 g/mol
M(luft) = 29 g/mol
d_luft = p*M/(RT).......(d er densiteten)
beregn antal mol C7H16
beregn antal mol luft
sammenlign molforholdet med grænseværdien
Svar #2
11. marts 2008 af Cosmo (Slettet)
hvordan kan jeg sammenligne mol med en grænseværdi? skal vel kun beregne heptankoncentrationen?, og så se om den er over 400?
Svar #4
11. marts 2008 af mathon
...det er vist lettere at beregne n(luft)
af
n(luft) = p*V/(RT) = (101325 Pa)(28,52 m^3)/(8,31451 J/(mol*K)*(273+25)K)
n(luft) = 1166,31 mol
n(rensebenzin) = (25 g)/(100 g/mol) = 0,25 mol
molforholdet mellem rensebenzin og luft
er
0,25:1166,31 eller
214,3:10^6
dvs.
214 ppm
af
n(luft) = p*V/(RT) = (101325 Pa)(28,52 m^3)/(8,31451 J/(mol*K)*(273+25)K)
n(luft) = 1166,31 mol
n(rensebenzin) = (25 g)/(100 g/mol) = 0,25 mol
molforholdet mellem rensebenzin og luft
er
0,25:1166,31 eller
214,3:10^6
dvs.
214 ppm
Skriv et svar til: heptankoncentration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
