Matematik
lad f være linær
11. marts 2008 af
milsen1989 (Slettet)
hej. der er en opgave som jeg ikke er helt sikker på at jeg forstår.
Der står:
Lad f være linær med f(-2)=1 og f(4)=2
a)bestem f(2)
B)Løs ligningen f(x)=5
Jeg har fundet dens ligning ved to formler men jeg får ikke de samme resultater for læreren.
Vi høre om der er nogle andre som har en ide til hvad man skal gøre?
Der står:
Lad f være linær med f(-2)=1 og f(4)=2
a)bestem f(2)
B)Løs ligningen f(x)=5
Jeg har fundet dens ligning ved to formler men jeg får ikke de samme resultater for læreren.
Vi høre om der er nogle andre som har en ide til hvad man skal gøre?
Svar #1
11. marts 2008 af dnadan (Slettet)
Bestem forskriften ud fra to punktsformlen:
a=(y2-y1)/(x2-x1)
og
b=y0-a*x0
a) Indsæt 2 i din forskrift
b) Løs ligningen f(x)=ax+b=5
a=(y2-y1)/(x2-x1)
og
b=y0-a*x0
a) Indsæt 2 i din forskrift
b) Løs ligningen f(x)=ax+b=5
Svar #2
11. marts 2008 af milsen1989 (Slettet)
det er osse sådan jeg har gjort men han får bare noget andet
Svar #3
11. marts 2008 af dnadan (Slettet)
tja, vis da dine udregninger, ellers kan vi jo ikke rigtigt komme videre!
Skriv et svar til: lad f være linær
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
