Fysik
Nedfald (fysik)
29. august 2004 af
tomli17 (Slettet)
Et ur tabes fra toppen af Rundetårn, der er 36 m højt.
1) Bestem urets fart, lige før det rammer gaden.
Forslag: skal jeg her bruge at det accelererer med 9,82 m/s^2 ?
2) Hvor lang tid tog faldet? Der ses bort fra luftmodstanden.
her er jeg nok blank :(
Håber nogen kan hjælpe :-)
1) Bestem urets fart, lige før det rammer gaden.
Forslag: skal jeg her bruge at det accelererer med 9,82 m/s^2 ?
2) Hvor lang tid tog faldet? Der ses bort fra luftmodstanden.
her er jeg nok blank :(
Håber nogen kan hjælpe :-)
Svar #3
29. august 2004 af Lurch (Slettet)
nej, for du ved ikke hvor lang tid uret er om at falde den afstand!
Du skal brughe energibevarelse,
Epot=Ekin
m*g*h=0,5*m*v^2
Du skal brughe energibevarelse,
Epot=Ekin
m*g*h=0,5*m*v^2
Svar #7
29. august 2004 af Lurch (Slettet)
hmmm, jo den kan du også bruge.
formlen hedder bare
v^2-v0^2 = 2*a*s
formlen hedder bare
v^2-v0^2 = 2*a*s
Svar #8
29. august 2004 af Lurch (Slettet)
jeg vrøvler:)
det er selvfølgelig det samme som du skrev, da v0 = 0
sry
det er selvfølgelig det samme som du skrev, da v0 = 0
sry
Skriv et svar til: Nedfald (fysik)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
