Fysik
Kerner
12. marts 2008 af
VictorJ (Slettet)
Hvordan beregner jeg hvor mange kerner der er i 10 kg 236U?
Svar #1
12. marts 2008 af Larsendrengen (Slettet)
Udregn hvor mange atomer 236-U der er i 10 kg, og det er så antallet af kerner.
Hint: det er noget med Avogadros tal
Hint: det er noget med Avogadros tal
Svar #2
12. marts 2008 af VictorJ (Slettet)
(10000g)/(236g/mol)=42,37mol
42,37mol x Avogrado konstanten = antal kerner i 1o kg?????
eller hvad?
42,37mol x Avogrado konstanten = antal kerner i 1o kg?????
eller hvad?
Svar #3
12. marts 2008 af VictorJ (Slettet)
altså: (Massen af 236-U) / ( Molare masse af 236-U ) for at få stofmængden . Derfnæst gange stofmængden med Avogradokonstanten. Er der rigtigt?
Skriv et svar til: Kerner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
