Fysik

SR-opgave Newtons afkølingslov

12. marts 2008 af moegsvinet (Slettet)
Jeg er igang med at skrive min 2.g SR-opgave (fysik-matematik) der handler om Newtons Afkølingslov samt differentiering og har fået sat følgende opgave:

Gør rede for Newtons afkølingslov: P = a · ?T = a · (T - Tomg).
Forklar de indgående størrelser og vis, at den kan omskrives til dT/dt = k · (T – Tomg)

Jeg har gjort rede for afkølingsloven, men har slet ingen anelse om hvordan den skal omskrives til dT/dt = k · (T – Tomg)..

Nogle der kan hjælpe ?

PS, Det haster ret meget !!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2008 af -Zeta- (Slettet)

P = dE/dt = m·c·dT/dt

d.v.s.

m·c·dT/dt = a·(T - Tomg)
<=>
dT/dt = a/(m*c)·(T - Tomg)

d.v.s.

dT/dt = k·(T - Tomg)

for en konstant k=a/(m*c)

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2008 af TAGess (Slettet)

burde der ikke være negativt fortegn på k? eller er det bare med idet der er tale om afkølning?

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2008 af -Zeta- (Slettet)

#2.
Jo, hvis man ønsker at k>0. (Og det gør man som regel)

Svar #4
13. marts 2008 af moegsvinet (Slettet)

#1
Mange tak for besvarelsen, der kører for mig nu ; )

Skriv et svar til: SR-opgave Newtons afkølingslov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.