Matematik
Vinkel mellem to linjer
13. marts 2008 af
KA91 (Slettet)
Hej, jeg har en opgave som jeg har lidt svært ved. Ville håbe der var en der gad give et kik på den, den lyder sådan her:
Linjen m1 går gennem A (3,2) og B (10,8), mens linjen m2 går gennem C (-1,7) og D (5,-4). Bestem den spidse vinkel, de to linjer danner med hinanden.
Linjen m1 går gennem A (3,2) og B (10,8), mens linjen m2 går gennem C (-1,7) og D (5,-4). Bestem den spidse vinkel, de to linjer danner med hinanden.
Svar #3
13. marts 2008 af KA91 (Slettet)
Kan du ikke prøve mig at vise hvordan du så ville lave den:P?
Svar #4
13. marts 2008 af mathon
Linjen m1 går gennem A (3,2) og B (10,8)
y = ax + b
2 = a*3+ b
8 = a*10 + b eller skrevet
3a + b = 2
10a + b = 8, hvilket er to ligninger med to ubekendte i a og b
med løsningen
a = (6/7) og b = (-4/7), hvoraf
m1: y = (6/7)x - (4/7)
m2: bestemmes på tilsvarende måde
alment gælder,
når
m1: y = a1x+b1
m2: y = a2x+b2
kan den spidse vinkel, V, mellem l og m
beregnes
af
tan(V) = |a1-a2|/|1+a1*a2|, hvis a1*a2 er forskellig fra -1
90°, hvis a1*a2 = -1
y = ax + b
2 = a*3+ b
8 = a*10 + b eller skrevet
3a + b = 2
10a + b = 8, hvilket er to ligninger med to ubekendte i a og b
med løsningen
a = (6/7) og b = (-4/7), hvoraf
m1: y = (6/7)x - (4/7)
m2: bestemmes på tilsvarende måde
alment gælder,
når
m1: y = a1x+b1
m2: y = a2x+b2
kan den spidse vinkel, V, mellem l og m
beregnes
af
tan(V) = |a1-a2|/|1+a1*a2|, hvis a1*a2 er forskellig fra -1
90°, hvis a1*a2 = -1
Skriv et svar til: Vinkel mellem to linjer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
