Matematik

Reducere

15. marts 2008 af 12345MARIA (Slettet)
Hvordan ved jeg hvordan jeg reduere dette udtryk xy+x^2/xy ? Nogen der vil hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2008 af Esbenps



Sådan...

Svar #2
15. marts 2008 af 12345MARIA (Slettet)

Men hvordan ved du at det går sådan til ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2008 af Sentinox (Slettet)

Idet x^2 = x*x, hvorfor du kan skrive:

xy+x^2/xy = x*y + x*x/(x*y) = x*y + x/y

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. marts 2008 af Esbenps

#2
Ja, præcis som Sentinox skriver i #3. x^2 = x*x, så der står derfor x i både tæller og nævner. Det kan derved forkortes væk:


Skriv et svar til: Reducere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.