Matematik

potensfunktionen find a og b

15. marts 2008 af 12345MARIA (Slettet)
en funktion f er bestemt ved f(x)=b*a^x. Grafen for f går gennem punkterne (2.20) pg (4.80). Bestem tallene a og b.

Hmm nogn der kunne hjælpe mig med at sætte mig igang da jeg ikk ved hvad man skal.. (udenhjælpemidler)

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2008 af KristofferFage (Slettet)

a = (log(y2/y1))/(log(x2/x1))

Se om du kan finde ud af noget derfra.. Husk dine potensregneregler! :o)

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts 2008 af sapiens (Slettet)

tja, hvis du ikke kan huske formlen må du selv udlede den under prøven :)

du har to forskrifter y1 = b*a^x1 og y2 = b*a^x2. indsæt de kendte værdier: 20 = b*a^2 og 80 = = b*a^4. det er to ligninger med to ubekendte. det giver nok nogle pæne tal (det plejer det altid i den slags opg. u. hj.m.)

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2008 af sapiens (Slettet)

hmm, dobbeltpost. https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=486983

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. marts 2008 af KristofferFage (Slettet)

log(80/20)/log(4/2)

log(4)/log(2)

log(2^2)/log(2)

2*log(2)/log(2)

2... Find b ved at isolere den i den formel du selv har givet :o)

Svar #5
15. marts 2008 af 12345MARIA (Slettet)

Okaay, tusind tark skal i have,

Skriv et svar til: potensfunktionen find a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.