Matematik
Bestem en forskrift !!!
17. marts 2008 af
yazahra (Slettet)
hey alle sammen =)
sidder her og prøver at løse denne opgave men kan ikke rigtig løse den!!
har derfor brug for jers hjælp til følgende:
En forskrift f er løsning til differentialligningen:
y´= 2x + 5 - y
og linjen med ligningen y = 1 er tangent til grafen for f.
a) Bestem eb forskrift for f!
håber i kan hjælpe mig med, hvad man skal gøre :)
på forhånd TAK..
sidder her og prøver at løse denne opgave men kan ikke rigtig løse den!!
har derfor brug for jers hjælp til følgende:
En forskrift f er løsning til differentialligningen:
y´= 2x + 5 - y
og linjen med ligningen y = 1 er tangent til grafen for f.
a) Bestem eb forskrift for f!
håber i kan hjælpe mig med, hvad man skal gøre :)
på forhånd TAK..
Svar #1
17. marts 2008 af Sherwood (Slettet)
y'=2x+5-1
y=x^2+4x
Er det så nemt? Har aldrig lavet en sådan opgave før.
y=x^2+4x
Er det så nemt? Har aldrig lavet en sådan opgave før.
Svar #2
17. marts 2008 af yazahra (Slettet)
Jeg tror ikke at det er så enkelt ???????
havde selv også skrevet det tidligere, men tror ikke det er så nemt ..hmm :S
havde selv også skrevet det tidligere, men tror ikke det er så nemt ..hmm :S
Svar #3
17. marts 2008 af Jelly (Slettet)
Ud fra y' kan fu finde y. Hvis du har en TI89 Tit, kan du bruge desolve funktionen. Dette giver:
* f(x)=k*e^(-x)+2*x+3
herefter skal du opstille to ligninger med 2 ubekendte:
f(x)=1 og f'(x)=0 og finde k
k bliver 2*e^(-2)
dette indsætter du i *
og får:
f(x)=2*e^(-2)*(e)^(-x)+2*x+3
Du kan evt. tegne situationen og se, at det passer.
* f(x)=k*e^(-x)+2*x+3
herefter skal du opstille to ligninger med 2 ubekendte:
f(x)=1 og f'(x)=0 og finde k
k bliver 2*e^(-2)
dette indsætter du i *
og får:
f(x)=2*e^(-2)*(e)^(-x)+2*x+3
Du kan evt. tegne situationen og se, at det passer.
Skriv et svar til: Bestem en forskrift !!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
