Studievalg og videregående studie

Statskundskab eller lign.

18. marts 2008 af o0Pedersen0o (Slettet)
Hej derude.

jeg er snart færdig med 3.H og skal snart ha fundet ud af, hvad jeg skal læse videre som.

Min store interesse er samfundsfag/international økonomi.
Derfor har jeg set meget på statskundskab, som en mulighed, men jeg kan ikke rigtigt andre ting man sådan kan læse, hvis man har den interesse.

Har i nogle forslag?
Det skal helst kunne læses i århus:)

Venlig Hilsen

Brugbart svar (2)

Svar #1
18. marts 2008 af Fætter Guf (Slettet)

Det er vel oplagt at overveje økonomi, eller sociologi hvis det skal være en smule mere eksotisk

Brugbart svar (2)

Svar #2
18. marts 2008 af chinpo (Slettet)

Økonomi er bestemt en mulighed, du skal dog lige være klar over, at der er et meget stort sprig fra international økonomi på HH og til uni. Oecon studiet er præget af utrolig mange matematiske fag, og selvom du selvfølgelig kan vælge nogle mere driftsøkonomi-orienterede fag senere hen, skal du klare dig igennem de første 2 år.
Så hvis matematik ikke er din stærke side, så skal du nok overveje nogle linier på Handelshøjskolen (hvor jeg har hørt, du kan slippe for matematik efter det første 1 år), eller holde dig til statskundskab.

Brugbart svar (2)

Svar #3
19. marts 2008 af Kristian-Poulsen (Slettet)

Generelt kommer man vel ikke så langt med økonomi, hvis man ikke besidder nogle matematiske evner. Matematik har gennem den seneste år kommet til at gennemsyde andre studier mere og vil i fremtiden også have stor betydning.

Brugbart svar (2)

Svar #4
19. marts 2008 af chinpo (Slettet)

#3

Du kan da godt læse erhvervsøkonomi uden at skulle have særlig meget matematik? Så vidt jeg er informeret kan de nøjes med et introduktionsfag i nationaløkonomi, og det er begrænset hvor meget matematik der findes der.
Jeg kender som sagt ikke så meget til den almene HA, men dem jeg kender, der læser det siger, at de er færdige med matematik efter 2. semester, og så har du alligevel 4 år tilbage uden matematik, så der kan du vel godt komme langt uden matematiske evner?

Brugbart svar (2)

Svar #5
19. marts 2008 af blackduck (Slettet)

#4

Jeg tror skam bare at #3 mener, at hvis du er typen der syntes købmandsregningen i folkeskolen var svært og kedeligt, er det nok ikke økonomi du skal satse på :) Selvfølgelig behøver man ikke store matematiske evner, men de økonomiske uddannelser er alligevel i den matematiktunge ende. Udover naturvidenskaberne er der vel reelt set kun et par områder af samfundsvidenskaben (herunder økonomi), der kræver noget som helst matematik.

Brugbart svar (2)

Svar #6
19. marts 2008 af Roman Garcia

Man skal være godt skruet sammen matematisk set, hvis man vil læse økonomi. Det er væsentligt mere besværligt end den matematik, man har i gymnasiet, og de første år er der meget matematik. Hvis man ikke kan lide matematik, så kommer de fleste "sjove" fag først efter et par år.
Jeg vil give blackduck ret i, at økonomi ligger i den tunge ende fsva. matematikken. Dette vil sige, man skal have nogle evner inden for matematikken, og så hjælper det også, hvis man synes det er sjovt.

Svar #7
20. marts 2008 af o0Pedersen0o (Slettet)

Jeg har matematik på A-niveau og ligger på omkring 7/10, så det matematiske er ikke problemet

Jeg har også set på handelshøjskolen = virksomhedsøkonomi, men det der interesseret mig meget er det Samfundsmæssige, altså politik osv. Derfor synes jeg, at statskundskab er en uddannelse for mig, men vil gerne vide, om der var andre alternativer

Brugbart svar (2)

Svar #8
21. marts 2008 af gento (Slettet)

hvorfor spørger du om alternativer så? du virker ret sikker i dit valg. det er jo ikke være end at man kan skifte uddannelse

Svar #9
21. marts 2008 af o0Pedersen0o (Slettet)

Jamen jeg kender jo ikke andre alternativer

Brugbart svar (2)

Svar #10
18. maj 2008 af STUDIEVALG2008 (Slettet)

Prøv evt. at stille spørgsmålet i studieforummet på www.djoef.dk/studievalg
Mange, der er i gang med eller har afsluttet uddannelser om samfund og/eller politik, er nemlig medlemmer i DJØF, så det ville måske være et godt sted at spørge.

Brugbart svar (2)

Svar #11
28. juni 2008 af jakob8707 (Slettet)

Politik og administrations uddanelsen skulle minde lidt om statskunskab, men kan kun læses i Ålborg.

Skriv et svar til: Statskundskab eller lign.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.