Dansk

Dansk essay om "hånd"

18. marts 2008 af liridon (Slettet)
hej jeg har lavet et essay om ordet "hånd". Jeg ved ikke rigtig om det er godt eller skidt, hvis i kan komme med en analyse og fortælle om der er noget som kan gøres bedre må i meget gerne fortælle det. Her er essayet:

Hænder ser vi overalt på vores vej. De kan være smukke, de kan være grimme, de kan være store og de kan være små. Men det ændrer ikke det faktum at vores hænder er noget af det vigtigste vi har på kroppen og lige meget hvordan de ser ud og hvilket land man finder dem i så kan de alle de samme ting. Tidligt i folkeskolen lærer børnene hurtigt om hånden: Hånd, hånden, hænder og hænderne.
En hånd omtaler vi oftest som et kropslegeme som vi bruger til mange ting. Her kan der nævnes at man fx bruger hånden til at holde på ting, bygge, skrive og stort set al slags from for arbejde. Men man skal heller ikke glemme at man også bruger hænderne til kommunikation, al slags form for tegn bruges og laves med hænder. Tænk hvis vi ikke havde hænder, det ville da få alvorlige fleksible og praktiske konsekvenser. Vores kropsprog ville være fuldstændig lammet og man ville ikke få så meget glæde ved en dialog. Egentlig ville hele den materielle verden blive ramt og blive totalt afbrudt, for faktisk laver vi næsten alt hvad vi kan føle med hænderne. I den første sætning i den Jyske Lov (år 1241) står der: ”Med lov skal man land bygge”. Alle danskere kan være meget enige at dette er en kernesætning i en dansk tankegang. Men hvis man nu tænker dybere i det så er det ret vigtigt at have hænder til at fuldføre dette. Man bygger samfundet med hænder og videnskaben skabes ved hjælp af hænder. Nogle vil måske mene at man måske bare kan nøjes med hjernen men tænk nu hvis man skulle gå og huske på alt dette, derfor har man hænder som fx kan bruges som en tanke-opretholder ved at skrive tanker ned hænder så man ikke glemmer det. Videnskabelige ting er et ret væsentligt emne her, for det er hænderne som bringer infoen videre til de næste generationer. Hænder kan også bruges til at føle med, man bruger normalt altid hænderne når man skal røre ved noget, så hænderne er i stor fokus i den følelsesmæssige afdeling. Vi mennesker kan stort set ikke føle med andet end vores hænder. Så efter lidt reflektering kan man konkludere at vores hænder bruges til en masse ting som er ret vigtige i vores livsstil og for vores livskvalitet.

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. marts 2008 af TanteOda (Slettet)

Jeg synes, at den er kedelig, men det er vist nok en smagssag.

Der er flere ting i dit essay, som er meget meget mærkeligt:

"det ville da få alvorlige fleksible og praktiske konsekvenser"
- det lyder meget mærkeligt med fleksible konsekvenser - lyder på mig som, at du forsøger at bruge et sprog, du ikke er vant til. Umiddelbart synes jeg fleksibel er et positivt ord og konsekvenser et umiddelbart negativt ord, hvilket gør, at der her skæres tænder.

"hvis vi ikke havde hænder, det ville da få alvorlige fleksible og praktiske konsekvenser."
- Folk uden hænder, lever i øvrigt i bedste velgående. Prøv at tænke ud over din egen kasse.

"Egentlig ville hele den materielle verden blive ramt og blive totalt afbrudt, for faktisk laver vi næsten alt hvad vi kan føle med hænderne."
- Igen hvor er folket, der er enten født uden hænder, eller gennem en ulykke, har mistet deres hænder? Jeg synes, virkelig ikke at du tænker langt.

"Men hvis man nu tænker dybere i det så er det ret vigtigt at have hænder til at fuldføre dette."
- Hvorfor det? Du forklarer ikke.. og så er der for meget "det" over sætningen. Indsæt det rigtige ord for "det". Hvad vil du sige?

"Man bygger samfundet med hænder og videnskaben skabes ved hjælp af hænder."
- Endnu en overdrivelse

"Nogle vil måske mene at man måske bare kan nøjes med hjernen men tænk nu hvis man skulle gå og huske på alt dette, derfor har man hænder..."
- Du får sætningen til at lyde som, at hænder kan tænke... !?!? Jeg ved godt, at du senere skriver, at hænder kan skrive ned, men det kan fødder og mund altså også dags dato.

"Videnskabelige ting er et ret væsentligt emne her"
- Videnskabelig ting? Hvaffor nogle ting? Ordet "ting" bør erstattes med et ordentlig velformuleret ord.
- Desuden går igen rundt i din egen boks.

"Vi mennesker kan stort set ikke føle med andet end vores hænder."
- Hvilken planet kommer du fra? Har du ingen andre følelser end dem, der sidder i din hænder?!

"Så efter lidt reflektering kan man konkludere at vores hænder bruges til en masse ting som er ret vigtige i vores livsstil og for vores livskvalitet."
- Igen benyttes ordet "ting", der ikke rigtig giver læseren noget af værdi. Find rette ord og byt ud.

Alt i alt synes jeg dit syn på livet er meget kedeligt. Du kan slet ikke se livet fra andre synsvinkler - det er bestemt tragisk. Dit første afsnit starter ellers godt, men så går det altså også drastisk ned ad bakke. Sidst men ikke mindst er den meget kort.

Jeg har et spørgsmål til dig: Gad du at læse den igen om, skal vi sige, tre måneder?

Mvh
TanteOda
Essay – en sagprosa - https://www.studieportalen.dk/Blogs/BlogItem.aspx?id=1910

Svar #2
19. marts 2008 af liridon (Slettet)

jeg har ændret det lidt nu..
Hvordan ser det ud nu.. essayet skal være mindst 350-500 ord og må ikke overstige.. men jeg kan ikke komme videre end det det jeg indtil videre har skrevet.

Hænder ser vi overalt på vores vej. De kan være smukke, de kan være grimme, de kan være store og de kan være små. Men det ændrer ikke det faktum at vores hænder er noget af det vigtigste vi har på kroppen og lige meget hvordan de ser ud og hvilket land man finder dem i så kan de alle de samme ting. Tidligt i folkeskolen lærer børnene hurtigt om hånden: Hånd, hånden, hænder og hænderne.
En hånd omtaler vi oftest som et kropslegeme som vi bruger til mange ting. Her kan der nævnes at man fx bruger hånden til at holde på ting, bygge, skrive og stort set al slags from for arbejde. Og så er der dem der er født uden hænder eller er ulykkesramt, de lever i dag et liv som på ingen tvivl er hårdere end de normale, men trods alle dårlige odds kan de alligevel godt få et velfungerende liv ud af det ved fx at få hjælp af læger eller forskere inden for det område. Men man skal heller ikke glemme at man også bruger hænderne til kommunikation, næsten al slags form for tegn bruges og laves med hænder. Uden hænderne ville man måske ikke få så meget glæde ved en dialog mellem mennesker, og desuden kan kropsproget blive ”grimt”. Fordi det ser pænere ud når man bevæger hænderne når man har fingre, de dingler rundt i luften mens man laver kropsprog og ser uden tvivl mere pænt og naturligt ud end hvis man ikke havde dem. Den teknologiske verden vil måske også blive lidt ramt. Alle komponenterne som skal sættes sammen gøres normalt med fingrene da fingre kan ordne mange præcise ting som skal behandles yderst varsomt med stor forsigtighed. Denne forsigtighed kan bedst opnås med benyttelse af hænderne. Fødderne ville måske også kunne bruges i sidste ende, og det er især dem uden hænder der ville bruge dette alternativ men det ville nok være sværere fordi man bedre kan holde om ting i hænderne end på fødderne.



Brugbart svar (1)

Svar #3
19. marts 2008 af TanteOda (Slettet)

Essensen i dit essay er forsvundet, idet du har brugt mine argumenter, som en del af dit essay - da du startede med at skrive dit essay, havde du ikke mine argumenter i tankerne, og nu har du pludselig tvunget mine argumenter ind i din historie. Det dutter ikke rigtigt.

Måske skulle du vende bøtten i vejret og finde en ny indgangsvinkel til "hånden". Nu skal jeg ikke præge dig, men jeg kommer til tænke på, at "hånden" ikke nødvendigvis behøver at være så direkte formuleret. Måske kan det også være et _synonym til en helt anden indgangsvinkel til et SPÆNDENDE essay_.

Hånden på hjertet – prøv at brainstorme lidt... Og ta' så i øvrigt et kig i mit link om essays, som du finder i #1.

TanteOda

Svar #4
19. marts 2008 af liridon (Slettet)

ok

jeg har gået og tænkt over dette.. Det er første gang jeg overhovedet laver et essay så det kan være svært at hjælpe mig frem.. det kræver jo lidt øvelse.. men nu har jeg prøvet for 3 gang... jeg synes personligt at det er blevet meget bedre, da jeg er gået mere i dybden i det.. her kommer det:


Hænder ser vi overalt på vores vej. De kan være smukke, de kan være grimme, de kan være store og de kan være små. Men det ændrer ikke det faktum at vores hænder er noget af det vigtigste vi har på kroppen og lige meget hvordan de ser ud og hvilket land man finder dem i så kan de alle de samme ting. Tidligt i folkeskolen lærer børnene hurtigt om hånden: Hånd, hånden, hænder og hænderne.
En hånd omtaler vi oftest som et kropslegeme som vi bruger til mange ting. Her kan der nævnes at man fx bruger hånden til at holde på ting, bygge, skrive og stort set al slags from for arbejde. Og så er der dem der er født uden hænder eller er ulykkesramt, de lever i dag et liv som på ingen tvivl er hårdere end de normale, men trods alle dårlige odds kan de alligevel godt få et velfungerende liv ud af det ved fx at få hjælp af læger eller forskere inden for det område. Men man skal heller ikke glemme at man også bruger hænderne til kommunikation, og næsten al slags form for tegn bruges og laves med hænder. Fx tegnsprog, her bruger man hænderne til noget meget kreativt ved at tale gennem hænderne. I sportens verden kan hænderne også være vigtige, fx i basketball er hænderne det grundlæggende legeme til kontakt med bolden. Helt omvendt er det i fodbold, der må man nemlig ikke røre bolden med hænderne, og under en Verdensmesterskabsslutrunde blev dette brudt og fik et mindeværdigt stempel i fodboldhistorien. Man kaldte det for ”guds hånd”, det var den legendariske argentinske stjernespille Diego Maradona som scorede det afgørende mål mod England i kvartfinalen med hånden. Efter kampen da man havde set videooptagelserne fik Maradona et ufatteligt fokus omkring sig. Men hvorfor kaldte man det ”guds hånd”? Var det fordi at man påstod at hånden var guddommelig og havde specielle kræfter? Det er jo hånden vi bruger til at hilse på folk med men man kunne lige så godt kramme folk i stedet, så hvorfor bruger man egentlig hånden til at hilse med? Det kunne være at folk vil mærke hinandens guddommelighed ved at trykke ens hånd og finde ud af hvem man er. Hånden kan vi alle opfatte som ret ”positiv” for omverdenen, da den kan mange gode ting men den kan også opføre sig dumt ved fx at slå andre mennesker, ”knytnæve” og ”flade” kalder man det populært. Men faktisk hvis man kigger på det store billede kan hånden jo lige så meget bruges negativt som den kan positivt. Derfor skal hænder håndteres med omtanke og skal bruges til positive ting i stedet som fx at hjælpe folk med hænderne, udvikle teknologien med hovedet men bygge den med hænderne og til sidst og ikke mindst at bruge hænderne som arbejdsmiddel som hele tiden kan lave noget konstruktivt som er nyttigt.



Brugbart svar (1)

Svar #5
20. marts 2008 af TanteOda (Slettet)

- "En hånd omtaler vi oftest som et kropslegeme som vi bruger til mange ting."
> ting?

- "de lever i dag et liv som på ingen tvivl er hårdere end de normale,"
> De normale??? + på ingen tvivl?

- "at få hjælp af læger eller forskere inden for det område"
> Inden for hvaffor et område?

- ", og næsten al slags form for tegn bruges og laves med hænder."
> Hvad mener du?

> Der kunne godt være lidt flere afsnit, som bryder fra den ene ide til den anden.

> Der mangler kommasætning

- "Derfor skal hænder håndteres med omtanke og skal bruges til positive ting i stedet som fx at hjælpe folk med hænderne,
> Knudret skrevet, omformuler

- "og ikke mindst at bruge hænderne som arbejdsmiddel som hele tiden kan lave noget konstruktivt som er nyttigt."
> liridon in a box!

> Der er enkelte stavefejl som bør rettes

TanteOda

Svar #6
20. marts 2008 af liridon (Slettet)

ok den er der næsten nu.. jeg skal lige have det rettet.. men du må da indrømme at det er blevet en del bedre end det første.. det er bare svært at skrive et essay når det er første gang, det er det..

Brugbart svar (1)

Svar #7
20. marts 2008 af TanteOda (Slettet)

Jeg vil først se det endelig resultat, før jeg tør udtale mig ;-)

Mvh
TanteOda
Få styr hans/hendes/sin/sit https://www.studieportalen.dk/Blogs/BlogItem.aspx?id=2784

Svar #8
20. marts 2008 af liridon (Slettet)

Nu har jeg rettet lidt på det.. Kommasætning har vi ikke lært endnu i skolen, så jeg undgår det.. Hvordan ser det ud nu?


Hænder ser vi overalt på vores vej. De kan være smukke, de kan være grimme, de kan være store og de kan være små. Men det ændrer ikke det faktum at vores hænder er noget af det vigtigste vi har på kroppen og lige meget hvordan de ser ud og hvilket land man finder dem i, så kan de alle det samme. Tidligt i folkeskolen lærer børnene hurtigt om hånden: Hånd, hånden, hænder og hænderne.
En hånd omtaler vi oftest som et kropslegeme som vi bruger til meget, fx kan der nævnes at man bruger hånden til at holde på ting, bygge, skrive og stort set al slags from for arbejde. Og så er der dem der er født uden hænder eller er ulykkesramt, de lever i dag et liv som ingen tvivl er hårdere end de normales, men trods alle dårlige odds kan de alligevel få et velfungerende liv ud af det. Læger og forskere kan hjælpe disse ulykkesramte personer med at få en god tilværelse ved bl.a. at lære dem at holde om ting på en anden måde. Men man skal heller ikke glemme at man også bruger hænderne til kommunikation, for vi bruger meget vores hænder til kropsprog. Tegnsprog er et godt eksempel, her bruger man hænderne til noget meget kreativt ved at tale gennem hænderne. I sportens verden kan hænderne også være vigtige, fx i basketball er hænderne det grundlæggende legeme til kontakt med bolden. Helt omvendt er det i fodbold, der må man nemlig ikke røre bolden med hænderne og under en verdensmesterskabsslutrunde blev dette brudt og fik et mindeværdigt stempel i fodboldhistorien. Man kaldte det for ”guds hånd”. Det var den legendariske argentinske stjernespiller Diego Maradona som scorede det afgørende mål mod England i kvartfinalen med hånden. Efter kampen da man så videooptagelserne fik Maradona et ufatteligt fokus omkring sig. Men hvorfor kaldte man det ”guds hånd”? Var det fordi at man påstod at hånden var guddommelig og havde specielle kræfter? Det er jo hånden vi bruger til at hilse på folk med, men man kunne lige så godt kramme folk i stedet, så hvorfor bruger man egentlig hånden til at hilse med? Det kunne være at folk vil mærke hinandens guddommelighed ved at trykke ens hånd og finde ud af hvem man er. Hånden kan vi alle opfatte som ret ”positiv” for omverdenen, da den kan mange gode ting men den kan også opføre sig dumt ved fx at slå andre mennesker. ”Knytnæve” og ”flade” kalder man det populært. Men faktisk hvis man kigger på det store billede kan hånden jo lige så meget bruges negativt som den kan positivt. Derfor skal hænder med omtanke bruges til positive ting som fx at hjælpe folk, udvikle teknologien med hovedet men bygge den med hænderne og til sidst og ikke mindst bruge dem som arbejdsmiddel som hele tiden kan lave noget konstruktivt som er nyttigt.



Brugbart svar (1)

Svar #9
21. marts 2008 af TanteOda (Slettet)

Ahva?? Har ikke lært at sætte kommaer endnu? Det nægter jeg at tro på.

Brugbart svar (1)

Svar #10
21. marts 2008 af TanteOda (Slettet)

Gider godt nok at rette en opgave fra en person, der fuldstændig undgår at sætte et rigtigt komma. Period! Spild af min tid!

Svar #11
21. marts 2008 af liridon (Slettet)

nå ok.. du mener bare "komma". jaja det er i småtingsafdeling.. det har jeg ikke tjekket efter endnu helt.. men det kommer.. jeg har aldrig hørt om ordet "kommasætning" så derfor vidste jeg ikke hvad du mente..

Svar #12
21. marts 2008 af liridon (Slettet)

men hvad synes du om selve essayet nu uden stilling til komma, punktum og alt det der.. hvad ville du give hvis du skulle give karakter??

Brugbart svar (2)

Svar #13
21. marts 2008 af TanteOda (Slettet)

00 alene på baggrund af manglende kommasætning!

Svar #14
21. marts 2008 af liridon (Slettet)

hva.. haha.. dvs komma'et tæller så meget i dine øjne.. ok ok. hvis jeg så retter kommaerne.. hvad ville det så være?

Brugbart svar (1)

Svar #15
21. marts 2008 af TanteOda (Slettet)

Det kan jeg da ikke vide... Tænk hvis du sætter alle kommaerne forkert...

Svar #16
21. marts 2008 af liridon (Slettet)

hehe ok.. men hvis du skulle give cirka?

Brugbart svar (1)

Svar #17
21. marts 2008 af TanteOda (Slettet)

På en skala fra 1-5 (fem højste karakter)

Originalitet/nytænkning: 1
Udvikling/flow: 1
Skriftelig fremstilling: 2
Kreativ fremstilling: 0
Manglende kommasætning: 0
Læserinteresse: 0

Total: 0,67

Skriv et svar til: Dansk essay om "hånd"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.