Matematik

Endnu et problem.

21. marts 2008 af Skole-freak (Slettet)
Ligningen :

(1/7,4)^x = 1,28/6,24 ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2008 af allan_sim

#0.
Hvis du vil øge chancer for hjælp herinde, kommer du selv med et bud først. Hvad har du forsøgt dig med, og hvor hopper kæden af?

Svar #2
21. marts 2008 af Skole-freak (Slettet)

jeg ved ikke om jeg burde sige:

(log(x) 1/log(x) 7,4) = 1,28/6,24 ..

og så sige :

log (x) 0,135 = 0,205 ..?

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2008 af Isomorphician

log(a^x) = x*log(a)

Du skal bruge log på begge sider af lighedstegnet.

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. marts 2008 af Contradel (Slettet)

Nu må jeg lige kommet på banen.
Altså du skal opløfte 1 i et eller andet så det kan passe med at

1^x / 7.4 = 1.28 / 6.24

...

1 opløftet i alt giver jo 1. Så løsning { }

log(1)*x / log(7.4) = log(1.28) / log(6.24)

Men log(1) = 0 så x = 0

Hvis x = 0 er

L = Ø
v
L = { }

Ret mig hvis jeg tager fejl

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. marts 2008 af Sherwood (Slettet)

#0,#4 - Se:

(1/7,4)^x=1,28/6,24
<=>
log(1/7,4)*x=log(1,28/6,24)
<=>
x=log(1,28/6,24)/log(1/7,4)
<=>
x=0,79

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. marts 2008 af Contradel (Slettet)

5#
My bad sad og regnede med ((1^x)/7.4)/(1.28/6.24)
http://peecee.dk/upload/view/104893

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. marts 2008 af Sherwood (Slettet)

Forklaring:

((1^x)/7.4)/(1.28/6.24)
<=>
1^x=(1,28/6,24)*7,4
<=>
log(1)*x=log((1,28/6,24)*7,4)
<=>
0*x=log((1,28/6,24)*7,4)
<=>
0=log((1,28/6,24)*7,4)

Skriv et svar til: Endnu et problem.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.