Matematik
Nulpunkter.
21. marts 2008 af
bjarkeh (Slettet)
Nu har jeg kigget utrolig længe på denne opgave, og jeg forstår den simpelthen ikke. Nogen som kan hjælpe?:
- Uden hjælpemidler:
Bestem nulpunkter for funktionen f(x)=2x^3-18x
- Uden hjælpemidler:
Bestem nulpunkter for funktionen f(x)=2x^3-18x
Svar #1
21. marts 2008 af Sentinox (Slettet)
Nulpunkt:
f(x)=0
Du skal altså løse trediegradsligningen:
2x^3-18x = 0 <=> (2*x^2-18)*x = 0
Altså er x=0 rod, samt løsningerne til andengradsligningen:
2*x^2-18 = 0 => x^2 = 9 => x = +/- 3
Samlet x = {-3,0,3}
//Sentinox
f(x)=0
Du skal altså løse trediegradsligningen:
2x^3-18x = 0 <=> (2*x^2-18)*x = 0
Altså er x=0 rod, samt løsningerne til andengradsligningen:
2*x^2-18 = 0 => x^2 = 9 => x = +/- 3
Samlet x = {-3,0,3}
//Sentinox
Svar #2
21. marts 2008 af bjarkeh (Slettet)
Jeg forstår ikke, hvordan du kommer:
2*x^2-18 = 0 til x^2 = 9.
Hvor forsvinder alle to'tallerne og 18'tallet hen?
2*x^2-18 = 0 til x^2 = 9.
Hvor forsvinder alle to'tallerne og 18'tallet hen?
Svar #3
21. marts 2008 af Sentinox (Slettet)
2*x^2-18 = 0 <=> 2*x^2 = 18 <=> 2*x^2/2 = 18/2 <=>x^2 = 9
Altså først ryk minus 18 over på den anden side af lighedstegnet, og divider herefter med 2, hvorefter det søgte findes.
//Sentinox
Altså først ryk minus 18 over på den anden side af lighedstegnet, og divider herefter med 2, hvorefter det søgte findes.
//Sentinox
Skriv et svar til: Nulpunkter.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
