Matematik

cirkler og linjer.. forstår ikke denne opgave.

22. marts 2008 af annacassiopeia (Slettet)
hej... håber nigler kan hjælpe mig med denne opgave..

det er i et koordinatsystem, og vi ved.

der er en cirkel, med centrum i (0,0), med radius 1.
der er en cirkel, med centrum i (4,0), med radius 2.
i koordinatsystemet ligger er en ret linje, som har positiv hældning. den tangere begge cirkler..

det jeg skal finde ud af er, hvor min linje skærer på x-aksen...

håber virkelig der er nogle der kan hjælpe mig for er lidt fortivlet...

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2008 af ibibib (Slettet)

Skæringspunktet er P(xo,0).

Tegn radius vinkelret på tangenten i begge cirkler. Du har nu to ensvinklede trekanter. Så du skal løse ligningen
2/1 = (4-x)/(-x) <=>
x=-4.

Svar #2
22. marts 2008 af annacassiopeia (Slettet)

nej x kan ikke være negativ, linjen skærer på den positive del af x-aksen.. den går mellem de to cirkler, og er stigende..

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2008 af ibibib (Slettet)

ok, men der er så to andre ensvinklede trekanter...
Lad x1 være fra 0 til P og lad x2 være fra P til 4.

2/1 = x2/x1 <=>
2x1 = x2.

Da x1+x2=4 er x1=4/3=1,333.

Svar #4
22. marts 2008 af annacassiopeia (Slettet)

wow.. ja der var den, havde slet ikke tænkt i de retninger.. mange tak.. :-)

Skriv et svar til: cirkler og linjer.. forstår ikke denne opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.