Matematik
ligning
25. marts 2008 af
_rie_ (Slettet)
i min aflevering skal jeg:
bestem c så ligningen x^2 + 4x + c = 0 har netop én løsning.
jeg vil gætte på, at jeg skal bruge d=b^2-4*ac på en eller anden måde. men HVORDAN? er det noget med, at den skal omskrives, så c står alene på den ene side? og i såfald: hvordan gør jeg?
bestem c så ligningen x^2 + 4x + c = 0 har netop én løsning.
jeg vil gætte på, at jeg skal bruge d=b^2-4*ac på en eller anden måde. men HVORDAN? er det noget med, at den skal omskrives, så c står alene på den ene side? og i såfald: hvordan gør jeg?
Svar #1
25. marts 2008 af Jesper-rod (Slettet)
En andengradsligning har én rod hviss d=0. Så du d=0 i det i din formel og løse med henhold til c. (0=16-4c)
Skriv et svar til: ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
