Matematik
Potensudvikling
25. marts 2008 af
mm :) (Slettet)
Hvad gør man når man for eksempel har en forskrift der hedder 150=180 * x ^-1,5
Jeg skal bruge log til at regne x ud, men jeg kan ikke når a er et negativt tal..
Jeg skal bruge log til at regne x ud, men jeg kan ikke når a er et negativt tal..
Svar #1
25. marts 2008 af mathon
150 = 180*x^(-1,5)
x^(-3/2) = 150/180 = (5/6)
x = (5/6)^(-2/3) = 1,12924
x^(-3/2) = 150/180 = (5/6)
x = (5/6)^(-2/3) = 1,12924
Svar #2
25. marts 2008 af Isomorphician
du skal ikke bruge log
150 = 180x^(-1,5)
150/180 = x^(-1,5)
(150/180)^(1/-1,5) = x
150 = 180x^(-1,5)
150/180 = x^(-1,5)
(150/180)^(1/-1,5) = x
Skriv et svar til: Potensudvikling
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
