Matematik
differentialregning
26. marts 2008 af
Oziriz (Slettet)
HEj
Jeg har fået en opgave som går ud på at proportionere en dåse så dan rummer 25 cl og materialeforbruget bliver mindst muligt.
Hvordan skal jeg gribe det an?
På forhånd tak!
Jeg har fået en opgave som går ud på at proportionere en dåse så dan rummer 25 cl og materialeforbruget bliver mindst muligt.
Hvordan skal jeg gribe det an?
På forhånd tak!
Svar #1
26. marts 2008 af mathon
dåsen er formentlig - da intet andet er nævnt - cylinderformet:
dåsens volumen:
V = h*pi*r^2, hvoraf
h = V(pi*r^2)
dåsens overflade (2 cirkler og den krumme cylinderfladen):
Ov = 2*pi*r^2 + (2*pi*r)*h,
som ved indsættelse af udtrykket for h = V(pi*r^2)
giver
Ov = 2*pi*r^2 + (2*pi*r)*V(pi*r^2), hvoraf
Ov(r) = 2*pi*r^2 + (2V)/r og V = 250 cm^3,som
når r er målt i cm
giver
Ov(r) = 2*pi*r^2 + (2*250)/r
Ov(r) = 2*pi*r^2 + 500/r, som du så skal minimere.....
dåsens volumen:
V = h*pi*r^2, hvoraf
h = V(pi*r^2)
dåsens overflade (2 cirkler og den krumme cylinderfladen):
Ov = 2*pi*r^2 + (2*pi*r)*h,
som ved indsættelse af udtrykket for h = V(pi*r^2)
giver
Ov = 2*pi*r^2 + (2*pi*r)*V(pi*r^2), hvoraf
Ov(r) = 2*pi*r^2 + (2V)/r og V = 250 cm^3,som
når r er målt i cm
giver
Ov(r) = 2*pi*r^2 + (2*250)/r
Ov(r) = 2*pi*r^2 + 500/r, som du så skal minimere.....
Skriv et svar til: differentialregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
