Matematik
sammenhænge for henholdsvis ..
26. marts 2008 af
caroline07 (Slettet)
graferne for sammenhængene mellem y1 og y2 går begge gennem punkterne (-2,5)og (6,21) bestem en forskrift for y1 når der oplyses at y1 er linær
- og en forskrift for y2 når y2 er eksponentiel ?
nu har jeg så fundet begge generelle forskrifter:
f(x)=ba^x
og den anden er a= x2-x1 kvadratrod y2/y1 =
(kan ikke finde ud af at lave alle disse formler osv på computeren, så håber i kan forstå det alligevel)
mit spørgsmål lyder på:
efter jeg har fundet de gennerelle formler for begge sammenhænge, hvordan indsætter jeg så disse punkter jeg allerede har, ind mine forskrifter, så jeg på den måde kan bestemme en forskrift for henholdsvis det linære og det eksponentielle voksende sammenhæng?
- og en forskrift for y2 når y2 er eksponentiel ?
nu har jeg så fundet begge generelle forskrifter:
f(x)=ba^x
og den anden er a= x2-x1 kvadratrod y2/y1 =
(kan ikke finde ud af at lave alle disse formler osv på computeren, så håber i kan forstå det alligevel)
mit spørgsmål lyder på:
efter jeg har fundet de gennerelle formler for begge sammenhænge, hvordan indsætter jeg så disse punkter jeg allerede har, ind mine forskrifter, så jeg på den måde kan bestemme en forskrift for henholdsvis det linære og det eksponentielle voksende sammenhæng?
Svar #1
26. marts 2008 af mathon
se tilføjelsen
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=489662&reply=14#14
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=489662&reply=14#14
Svar #2
26. marts 2008 af caroline07 (Slettet)
nu er opgaverne om forsrifterne løst.
hvordan beregner jeg så udfra begge sammenhænge y-værdien, svarende til x=25?
hvordan beregner jeg så udfra begge sammenhænge y-værdien, svarende til x=25?
Skriv et svar til: sammenhænge for henholdsvis ..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
