Kemi
mængdeberegning
26. marts 2008 af
camilla_jensen (Slettet)
Hej
Har fået en opgave jeg ikke helt kan finde ud af. Håber nogen kan hjælpe mig
På vendsyssels blok med SNOX-anlæg produceredes der 23227 ton 95% svovlsyre i 1996. Der blev afbrændt 888244 ton kul med et gennemsnitligt svovlindhold på 1,5%. Hvor mange % af svovlet omdannes til svovlsyre?
Håber nogen vil hjælpe
- tak
Camilla
Har fået en opgave jeg ikke helt kan finde ud af. Håber nogen kan hjælpe mig
På vendsyssels blok med SNOX-anlæg produceredes der 23227 ton 95% svovlsyre i 1996. Der blev afbrændt 888244 ton kul med et gennemsnitligt svovlindhold på 1,5%. Hvor mange % af svovlet omdannes til svovlsyre?
Håber nogen vil hjælpe
- tak
Camilla
Svar #1
26. marts 2008 af mathon
muligt S: (888244 ton)*0,015 = 13323,7 ton
dannet svovlsyremængde: (23227 ton )*0,95 = 22065,7 ton
M(H2SO4) = 98 g/mol hvoraf 32 g er S,
hvoraf
masse% S i H2SO4 = (32/98)*100% = 32,7%
svovlindhold i 22065,7 ton svovlsyre =(22065,7 ton)*0,327 = 7215,48 ton
svovl omdannet til svovlsyre = (7215,48 ton)/(13323,7 ton)*100% = 54,2%
dannet svovlsyremængde: (23227 ton )*0,95 = 22065,7 ton
M(H2SO4) = 98 g/mol hvoraf 32 g er S,
hvoraf
masse% S i H2SO4 = (32/98)*100% = 32,7%
svovlindhold i 22065,7 ton svovlsyre =(22065,7 ton)*0,327 = 7215,48 ton
svovl omdannet til svovlsyre = (7215,48 ton)/(13323,7 ton)*100% = 54,2%
Svar #3
26. marts 2008 af camilla_jensen (Slettet)
de 13323,7 ton er det bare det mulige fordi det er et gennemsnit eller?
Skriv et svar til: mængdeberegning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
